OBERSTDORF (Nettavisen): Etter å ha villet reise hjem fra Tour de Ski kom kontrabeskjeden fra Emil Iversen.

Torsdag var trønderen på plass i Oberstdorf for å trene. Fredag stiller 30-åring til start på 15 kilometer fellesstart - den 3. etappen av Tour de Ski.

- Jeg pratet litt med treneren og fant ut at det ikke er noen grunn til å ikke gå her. Det er et helt annet skirenn, det er nede i lavlandet igjen og jeg har hatt mange gode opplevelser her. Det er det det handler om for min del. Det er en bra mulighet til å få seg en god opplevelse i et skirenn og det er derfor jeg er her, sier Iversen etter en lett økt i løypene der han ble verdensmester for under ett år siden.

Etter en blytung start på Tour de Ski satser Iversen på en opptur allerede fredag.

- Først må jeg gå meg litt opp i feltet siden jeg startet langt bak, men jeg har lyst til å gå et bra skirenn, ta meg ut, vinne noen dueller og kjenne på killerinstinktet som jeg har, men som har vært litt fraværende de siste ukene, sier Iversen til Nettavisen.

- Det er ikke for å komme seg tilbake i sammendraget i Tour de Ski, men det handler om å få en bra opplevelse i et enkeltskirenn, sier trønderen.

Les også: Kraftige reaksjoner etter Østberg-kommentarer

Fikk melding av Riise

Trønderen var langt mer positivt innstilt onsdag enn han var noen timer før etter nederlaget i Lenzerheide.

Iversen forteller at støtteerklæringene har rent inn det siste døgnet og at det motiverer ham.

- Det har vært helt voldsomt. Jeg har fått meldinger fra øst og vest. Det er ikke måte på hvor positive folk har vært. Det må jeg innrømme at jeg setter stor pris på, det at jeg får meldinger når det butter litt også.

- Når ting går bra går ting bra, men når det går dårlig er det ekstra trivelig å få gode skussmål. Det betydde mye og det varmet. Det er godt å se at man har litt fans i motgang også. Det setter jeg stor pris, sier Iversen.

Blant de som har kommet med støtteerklæring til Iversen er tidligere Liverpool-stjerne John Arne Riise.

- Dette har du kontroll på kompis. Kjør, er den klare meldingen fra den tidligere norske landslagsspilleren.

Også OL-helt Karsten Warholm har vist sin støtte til trønderen.

- Jeg er overveldet over den positive tilbakemeldingen, sier Iversen.

Han gleder seg over meldingen fra blant andre Riise.

- Riise er positiv. Det setter jeg stor pris. Jeg skal prøve å takke dem som har sendt melding, sier Iversen.

Les også: Se programmet for Tour de Ski

- Foreløpig er han leirsjef i OL

Så gjenstår det å se om de varme meldingene hjelper trønderen.

For øyeblikket er det knyttet stor usikkerhet til Iversens form. En av dem som ikke liker tendensen er kamerat og langrennsløper Didrik Tønseth.

Han tror Iversen for øyeblikket skal slite med å få gå noen distanser i OL.

- Foreløpig er han leirsjef i OL. Han må sørge for at det Twist i skålen og han må rydde ut på kjøkkenet.

- Det er synd. Det er en skummel kurve på ham, synes jeg. Det er uvant ham. Det er lenge siden han har gått fort og det vet han selvfølgelig selv. Det er ikke sånn at det der snur over natten, sier Tønseth.

Les også: Ny fiasko for Iversen. Northug kommer med nådeløs dom

Selv har Tønseth gitt opp OL-håpet, men mener Iversen må finne ut av ting fort dersom han ikke bare skal være tilskuer i Beijing.

- Han har vært en sånn type før som har gått et elendig løp og så levert dagen etter, men når man går dårligere og dårligere fjerde helgen på rad må man se på hva som er i veien.

- Det her er ikke kalkulert. Jeg håper han får opp farten. Han har i hvert fall en billett til OL, sier Tønseth til Nettavisen.

Les også: Fryktet trøbbel for Klæbo. Ga klar beskjed

- Egentlig ute av alt

Også NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener Iversen begynner å få dårlig tid med tanke på å OL.

- Han er langt unna normal form. Han skulle bare bekrefte god form på 15 kilometer i Lenzerheide, men han har ikke fått de svarene han ville.

- Det er noen uker til OL, men nå begynner det å haste med å finne en riktig vei. Han trenger kanskje overskudd, kanskje trenger han hardøkter. Samtidig er han etter hvert nødt til å akklimatisere seg til OL. Det begynner å bli kort tid, sier Bjørn til Nettavisen.

Les også: Kraftige reaksjoner etter Østberg-kommentarer

Per dags dato er også NRK-eksperten usikker på hva Iversen eventuelt får gå av distanser i Beijing.

- Han var kanskje i eget hode inn mot Tour de Ski veldig aktuell for både 15 kilometer klassisk, skiathlon, stafett og kanskje sprint og lagsprint. Akkurat nå er han egentlig ute av alt. Samtidig er jeg ganske trygg på at Eirik Myhr Nossum vet hvor god han kan være på sitt beste. Jeg tipper de holder døren åpen lenge, sier Bjørn.

Allerede fredag får Iversen muligheten til å vise seg frem når det er klart for 15 kilometer fellesstart i Oberstdorf - den tredje etappen av Tour de Ski.