RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riise tror på Huseklepp

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
John Arne Riise vet at forventningene til Erik Huseklepp kommer til å være høye i Bari.

Den tidligere Brann-spillerens nye klubb ligger dønn sist i den italienske toppserien - og har ikke gjort mer enn 14 mål på de første 23 serierundene. Det er også dårligst i serie A.

John Arne Riise befinner seg i motsatt ende av tabellen, og vet at det kommer til å ligge et forventningspress på Huseklepps skuldrer.

- Bari ligger sist i serie A og scorer lite mål, så de forventer masse av Erik når de henter han inn, fastslår Riise på sin nettblogg.

Stor overgang
Sunnmøringen tror samtidig at det å spille for Bari blir en fin utfordring for landslagskollegaen - og at Huseklepp kan lykkes i en av Europas tøffeste ligaer.

- Erik har scoret mange fine mål for Brann og Norge og har bevist lenge at han er farlig foran mål. Nå er det sikkert mange som er spente på om han klarer det samme for Bari, og jeg er optimist på Eriks vegne, skriver Riise.

Han vet samtidig at overgangen fra Brann og norsk eliteserie blir stor.

- Erik må være forberedt på at han møter mange gode forsvarsspillere her nede, og spillestilen er annerledes enn det han er vant til, mener Riise - og utdyper:

- Han må være offensiv i innstillingen de neste ukene og være klar over at alt er annerledes enn i «trygge» omgivelser i Bergen og Brann.

Må lære språket
Noe av nøkkelen til å lykkes ligger også utenfor banen for Huseklepps del.

- En veldig viktig oppgave for Erik blir å lære seg språket raskest mulig. Det er ingen snarveier. Få snakker engelsk her nede, og all kommunikasjon på treningsfeltet og garderoben foregår på italiensk, skriver Riise.

Suma summarum tror han Huseklepp - og landslaget - vil komme styrket ut av den opplevelsen som nå venter.

- Det at Erik spiller i serie A, hvor han vil møte noen av verdens beste forsvarere, vil gjøre han til en bedre spiller - som igjen vil være bra for landslaget, avslutter Riise. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere