Riises råd til lillebror

Foto: Scanpix/Stian Lysberg Solum

- Han har en familie og en framtid å tenke på.

22.05.12 21:27

HOTEL BRISTOL (Nettavisen): Bjørn Helge Riises kontrakt med Fulham går ut 1. juli, og det er fremdeles usikkert hvor yngstebror Riise ender opp denne sommeren.

Rosenborg, Vålerenga og Viking har vist interesse for midtbanespilleren, som selv har gitt uttrykk for at han helst ønsker å bli værende i England.

- Bør bli i utlandet
Storebror John Arne er for tiden på landslagssamling i Oslo og forbereder seg til kamp mot England kommende helg. Han er klar på at lillebror bør fortsette i utlandet dersom landslagsspill er det viktigste.

- Skal han tenke på landslaget, bør han se seg om etter klubber i England eller andre plasser i Europa. Men det er klart at han har en familie og en framtid å tenke på, sier John Arne Riise til Nettavisen.

Venstrebacken sier han kjenner til flere klubber som er interesserte, men har forståelse for at lillebroren drøyer med valget av ny klubb.

- Jeg vet at det er stor interesse for ham både her og der, men han vil vente på rett tidspunkt før han velger klubb. Interessen er der, han ønsker bare å være tålmodig med valget, sier Riise.

- Klager aldri
Det virker utvilsomt mest sannsynlig at Bjørn Helge forlater Fulham når kontrakten går ut, men manager Martin Jol holder fremdeles døra på gløtt for midtbanemannen.

- Han klager aldri og gjør alltid sitt beste. Jeg liker ham nok til å beholde ham her, uttalte Jol på en pressekonferanse nylig.

John Arne kan heller ikke avvise at han er lagkamerat med lillebroren også neste sesong.

- Jeg har hørt rykter om at det også kan være aktuelt. Han kommer til å bruke den neste måneden til å se på mulighetene og snakke med andre klubber.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Trives i Fulham
Fulham har hatt en oppløftende sesong og imponerte mange med å bli nummer ni i Premier League - à poeng med Liverpool. John Arne føler han er i ferd med å finne tilbake til god gammel form.

- Spesielt etter jul, føler jeg at jeg har vært tilbake i toppform fysisk. Da følte jeg at jeg at jeg presterte bedre enn jeg har gjort på veldig lenge. Det har litt å gjøre med at de andre spillerne ble bedre kjent med meg, og jeg ble bedre kjent med dem. I tillegg har jeg blitt enda sterkere fysisk.

Fulham-backen legger ikke skjul på at han nå trives godt utenfor banen, har en del å si for at han trives bedre på banen.

- Det har godt veldig bra privat, og jeg trives bra med meg selv. Det har mye å si.

Norges kamp mot England spilles lørdag 20.45 og kan følges på nalive.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.