RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rijeka - her kommer vi

Foto: Morten Rakke / SCANPIX
Sist oppdatert:
Cecilie Leganger var som en levende vegg, forsvaret fungerte bedre enn på lenge og Vigdis Hårsaker scoret mål etter mål, og vips var Norge klar for mellomspill i Rijeka.

Sjekk spillerbørsen her

NORGE - JAPAN 33-19: De norske jentene virket ikke så veldig preget av alvoret som lå i luften foran oppgjøret mot Japan.

Tap mot jentene fra soloppgangens land ville bety tidlig exit fra VM og tribuneplass når medaljene skal deles ut i Zagreb om en drøy uke.

Fantastisk Leganger
Men Norge har verdens beste målvaktstrio og den blir ledet av den beste av dem alle, Cecilie Leganger.

Mot Japan var bergensjenten i en klasse for seg og reddet det som kom av forsøk fra de japanske jentene. Hele 27 redninger ble det på Krim-målvakten.

Det gir en redningsprosent på fantastiske 60. Og når Heidi Tjugum reiser seg fra benken og kommer inn og redder tre sjumeterskast, så er det ingen tvil om hvem som skal ha hovedæren for storseieren mot Japan.

Men Leganger ville dele æren med spillerne foran seg.

- Det var kjempedeilig å stå der bak. Forsvaret var skikkelig bra, sier hun til TV 2.

Nesten alle på scoringslisten
Landslagssjef Marit Breivik var også godt fornøyd. Spesielt gledet hun seg over at samtlige spillere har meldt seg på i mesterskapet. Mot Japan var det bare Unni Nyhamar Hinkel av utespillerne som ikke tegnet seg på scoringslisten.

- Japan var sliten i andre omgang. Vi ser da fordelen ved å ha friske folk å sette inn. Dette er noe vi skal profittere på utover i mesterskapet, sier Breivik.

Katja Nyberg har vært Norges førstevalg som straffeskytter til nå i mesterskapet, men mot Japan kom den tredje strake bommen hennes, og da sto klubbvenninne Vigdis Hårsaker klar til å overta ansvaret.

Seks ganger fikk hun sjansen fra sjumetersmerket og samtlige havnet i nettet bak de japanske målvaktene.

- Det gikk greit. Jeg fikk overtaket på målvaktene deres allerede på det første og etter det var det bare å skyte, gliser hun.

Nå er Norge klar for mellomspill i Rijeka, hvor de tre beste lagene fra Danmarks gruppe står som motstander. Møtet med Romania søndag blir avgjørende for hvor mange poeng Norge tar med seg til mellomspillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere