Rike fans vil kjøpe United

Foto: AFP Photo/Scanpix

Eieren nekter foreløpig å selge.

02.03.10 19:44

Manchester United-supporterne håper på eierskifte i klubben. Det kan skje etter at en pengesterk gruppe kaldt «Red Knights» meldte sin interesse.

- Ikke til salgs
Den amerikanske Glazer-familien, som eier fotballklubben, sier at de nekter å selge klubben, som for øvrig er den europeisk klubben med tredje størst inntekt.

«Red Knights» er imidlertid fast bestemt på å hente klubben tilbake i britiske hender. De ser nå på muligheten til å legge inn et bud i milliardklassen.

- Manchester United Football Club er ikke til salgs, sier en talsmann for Glazer-familien til Reuters.

Amerikanerne kjøpte United i 2005 for circa 7,2 milliarder kroner. Fansen likte dårlig overtakelsen, og var redde for at de nye eierne ville påføre gjeld. De fikk rett. Premier League-klubben skylder nærmere 6,5 milliarder kroner.

Et salg vil kunne stabilisere økonomien. Men «Red Knights» må ganske sikkert ut med mer enn hva Glazers ga (7,2 milliarder kroner).

- Nytt eierskap vil gi klubben et stabilt økonomisk grunnlag, og supporterne vil får et mye nærmere forhold til det som skjer innad i United, sier «Red Knights» i en pressemelding.

Fansen støtter eierskifte
Den offisielle fanklubben til Manchester United sier i en uttalelse at de vil jobbe sammen med den supportergruppen som nå ønsker å kjøpe klubben fra den amerikanske eieren.

- Alle United-supportere bør bruke anledningen til å gjøre det helt klart at de ønsker forandring. Det er ikke snakk om boikott eller protester, men en bevegelse for forandring, sier fanklubbens leder, Duncan Dradso, til Reuters.

I sin kamp for nytt eierskap har Dradso satt et mål om å verve tusentalls nye medlemmer. De har allerede gått fra 27.000 til 55.000, og ønsker å nå 100.000 medlemmer. Det har dessuten blitt organisert et fargeskifte på tribunen. Istedenfor den offisielle røde fargen, kler supporterne seg i grønt og gull, som var fargene da klubben på et tidlig stadium het Newton Heath.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag