*Nettavisen* Sport.

Rike Rodriguez til Yankees

New York Yankees har sikret seg stjernespilleren Alex Rodriguez, som i 2001 fikk baseball-historiens største kontrakt da Texas Rangers ga ham en tiårskontrakt verdt 1,9 milliarder.

Rodriguez skrev i 2001 en kontrakt med Texas Rangers som vil gi ham 1,9 milliarder kroner (!) i løpet av en tiårsperiode. Han har fortsatt 1,2 milliarder kroner igjen av avtalen, som er den største i baseballhistorien.

Nå skal Texas Rangers betale ham 460 millioner kroner i utestående lønn, samt få Alfonso Soriano og en ikke-navngitt spiller i bytte fra Yankees.

Rangers har dermed betalt om lag 980 millioner kroner for Rodriguez de siste tre årene. Samtidig har laget havnet nederst i sin divisjon de siste tre sesongene, skriver NTB-DPA.

New York Yankees har hatt hyggeligere opplevelser de siste tre årene. De er kommet seg til World Series to ganger, men tapt begge gangene. Nå synes eier George Steinbrenner det er på tide å vinne igjen, og da setter han likeså godt baseballsportens best betalte spiller på lønningslisten.

Yankees er trolig det mest kontroversielle laget i amerikansk idrett. De er elsket av newyorkere og har nådd finalen i World Series 39 ganger siden 1921. De har vunnet 26 mesterskap de siste 83 årene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.