RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rikstoto fortsetter suksessen

(Hesteguiden.com)
Det ble knallsuksess for Rikstoto med V65 på en fredag. Sjekk våre V65-tips til Biri.

Sist fredag introduserte Norsk Rikstoto V65 på en fredag og debuten fant sted på Jarlsberg. Over 3,3 millioner kroner ble omsatt og det var åpenbart at spillerne likte konseptet. Totalomsetningen på Jarlsberg stoppet først på godt over seks millioner kroner.

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

Denne fredagen er det Biri travbane som er vertskap og det er foreløpig ikke besluttet om det blir fast med V65 på fredager, men vi håper virkelig at det blir slik. Det blir større potter for spillerne og mer fokus på det norske travet gjennom en slik satsing.

Det er slett ingen enkel omgang Biri travbane inviterer til denne fredagen, nøkkelkusk blir utvilsomt Kai Johansen som sitter bak to av spillernes favoritter, da både 5 Turbo Prins (V65-3) og 12 Super Tail (V65-5) må være flotte vinnersjanser.

Vi velger imidlertid å bankerspille formkusk Geir Vegard Gundersen og 5 Baltic Winner i V65-2. Han blir en av dagens største favoritter, den Trond Anderssen-trente, fireåringen. Det er bortimot tetgaranti for fireåringen, som tok en enkel tetseier sist etter pause. Han har opptrådt variabelt tidligere, dog melder Trond Anderssen at dette er stallens beste sjanse denne fredagen. Credit Winner-sønnen er nok forbedret med løp i kroppen også, og motstanden er ikke skremmende.

Og på Biri vet vi hvor mye det betyr å sitte i tet, og vel i tet her kan GVG dempe tempoet og styre begivenhetene. Vi merker oss også at Geir Vegard Gundersen vant to løp torsdag, og det er sjelden en ulempe at kusken er i form.

4 Gary Dancer er en hest vi liker. Både nest sist og tredje sist vant hesten helt uanstrengt. Sist ble det dødens på gode Match Ball Rex, og det ble for tøft. Klart motbud til den store favoritten. 9 Najz Victor har blitt strøket tre ganger på rad, men har vist kapasitet og trener Anderssen er optimist. 3 Celina Magic hevdet seg brukbart i Sverige i fjor, og fra spor tre med dyktige Vidar Hop blir det garantert et fint løp. Litt vanskelig å plassere hoppa inn i dette løpet.
Rangering V65-2: A: 5 B: 4-9-3-6 C: 1-12-11-10-8-7 D: 2

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V65-1:
Fem hester skiller seg noe ut i den innledende avdelingen, og fellesnevneren for alle fem er høy galopprisiko. Vi tror på mulig tet for 5 Lyssjø Faxa og vel i tet må det være en fin sjanse for den svært lovende fireårshoppa. Har møtt gode hester i sine tre siste starter og levert varene hver gang. Flott treer i et treårsløp tredje sist (meget lovende Torpa Jan vant), enkel seier fra utvendig posisjon i et treårsløp nest sist og flott figur til femte i et tøft treårsløp sist.

1 Sør Bruden er trolig best på kapasitet, men fra innerspor bak bilen øker galopprisikoen enda mer for Mikkelborg-traveren. Hadde avgjort sist da galoppen kom 100 meter fra mål og hadde da slått flere av kveldens konkurrenter. 8 Hilton Fam utstyres med formkusk Lars Anvar Kolle istendenfor Espen Schem, et klart kuskepluss, så får vi se hva Kolle velger å gjøre fra ytterste spor bak bilen. Formen er ihvertfall utmerket på Galgerud-hoppa.

7 Teigen Vinn må trolig gå den tunge veien, men er kapabel og kan vinne selv fra dødens, mens smygeren 9 Jeppeblesen er i sitt livs form og jager karrierens første seiere i det 23. forsøket. En kjøresugen Eirik Høitomt (tilbake fra Sydenferie) får sjansen bak trønderen, 4 Alsaker Spenter, men det kan da ikke gå (har ikke vist noe som helst på Leangen).
Rangering V65-1: A: 5 B: 1-8-7-9 C: 2-11-10-4-12 D: 3-6

V65-3:
5 Turbo Prins skuffet kanskje litt sist ved ikke å ta ned ledende Sør Odin, men ifølge kusk Kai Johansen hang hesten veldig på en tom underveis. Har ellers levert strålende løp på rekke og rad den siste tiden, og det må være en god vinnersjanse her.

Supervariable 4 Idbalder kommer tilbake etter pause og vi merker oss at hesten i ett av sine to seiersløp i fjor (28.februar) slo en så god hest som Knell. Var også svært god vinner i et sprintløp på Biri 7. mai og knakk da ledende Lars Even fra dødens i sisterunden. Passes direkte etter pause. 6 Gyllstjern slo favoritten Turbo Prins i samløp sist, og gjorde da en formidabel sisterunde. Gyllstjern er fortsatt svært svingende i prestasjonsnivået, men må selvsagt tas på alvor etter løpet sist.

Den notorisk galopplystne 10 Max Reodor er god nok dersom galoppen unngås i sisterunden, mens 8 Rydell gjør sitt første travløp siden 24. september 2008 (kun gått i monte siden det). Har vist solid form i monteløpene og får plass på det største forslaget. 7 Pirka kan være en kantball, vi snakker tross alt om en hest som vant et V75-løp på samme tid for to år siden.
Rangering V65-3: A: 5 B: 4-6-10-8 C: 7-3-1 D: 2-9

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Biri

V65-4:
Dagens spillenøtt dette. Varmblodshester, sprint og en god del fine hester på farten. Under tvil og ikke med veldig overbevisning setter vi Høitomt først med 5 Celina De Mill. Ingen stjerne dette, men står fint og holder fin form og møter vel litt enklere motstand enn i sine siste starter.

Annonse: Grø er blitt visket i øret om et gigasjokk i V75-2 på Jarlsberg lørdag. Lørdagens superspill?

2 Apollo Håleryd var god i 2009, men fulgte vel ikke helt opp i fjor. Kommer nå tilbake etter pause og har trukket et perfekt andrespor bak bilen. Skal kunne sette farge på dette løpet. 1 Whitney As er på vei opp i form igjen, og er garantert et smørløp fra sitt innerspor og spurter som regel bra. Fra bakspor er kapasitetshestene 10 Markus Hastrup og 9 Quatarinon begge aktuelle.

7 Evaporate skuffet voldsomt sist på Jarlsberg etter å ha fått dirigere i tet. Fra spor sju kan det bli hva som helst denne fredagen. 6 Spirit Scot risikerer også å havne på vingel fra start, men formen er utmerket på Thai Tanic-sønnen som gjør sin første start i regi Bjørn Steinseth.
Rangering V65-4: A: 5 B: 2-1-10-9-7-6 C: 11-8-3-12-4

V65-5:
Spor tolv på Biri er slett ingen god utgangsposisjon, men så er da heller ikke 12 Super Tail en ordinær hest. Gjorde et sinnsykt seiersløp sist på Bjerke etter å ha blitt svart opp i tredjespor. Råsterk fra dødens både tredje sist og nest sist i steintøffe V75-omgivelser og Super Tail blir vår klare favoritt.

Kristian Bjørnerød tror han kan forsvare sporet med 1 Gidde R. Icke, men det er nok sjanseløst mot 2 Baltic Dream. En ivrig Bjørnerød risikerer nok å kjøre Gidde R. Icke i galopp her, om han ikke innser det. Det lukter ellers dødens på nettopp Baltic Dream og selv om han skulle knekke denne (noe vi tror han kan gjøre), så skal han i tillegg stå imot Super Tail.

Vi har vondt for å se at 2 Baltic Dream holder hjem over full vei, og merker oss istendenfor svært lite spilte 11 King Boszorg som fløy nedover oppløpet på Bjerke onsdag (ble fjerde etter svært sen åpning).
Rangering V65-5: A: 12 B: 1-11-2 C: 9-6-10-5-3 D: 8-4-7

Klikk her for å se våre Dagens Dobbel-tips til Biri

V65-6:
Vinnerhesten 6 Seval er blitt strøket. Det betyr at 12 Bakkeli Grim blir stor favoritt i V65-finalen. Bakkeli Grim var god og solid V75-vinner i sin siste start, og selv om han fikk på seg endel penger der (40 000 kroner), synes ikke motstanden noe verre denne fredagen. Og det må dreie seg om en topp vinnersjanse igjen og et klart bankeralternativ sammen med meget velkjørende Tor Wollebæk.

9 Turbo Monar vant sist, men stod nærmest stille på de siste metrene og er ingen løve oppunder mål. Er nok helt sikkert bedre med ryggløp.

2 Bjørnli Ramona viste bedring sist, står fint til spormessig og er i våre øyne veldig lite spilt (3 prosenter), 5 Hornmo Vilja er trolig tethesten, men er fortsatt svært lite vinnervillig. 1 Markant er ingen stjerne, men står fint til. Vi synes dette løpet er Bakkeli Grim eller mange hester, nå som Seval er borte fra løpet.
Rangering V65-6: A: 12 B: 2-9 C: 5-1-8-4-11 D: 10-3-7Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere