Gå til sidens hovedinnhold

- Rio anker ikke utestengelse

Rio Ferdinand kommer ikke til å anke dommen han fikk etter at han uteble fra en dopingkontroll i fjor. Dermed må Manchester United klare seg uten landslagsstopperen i åtte måneder.

Det sier en anonym United-talsmann til den seriøse engelske avisen The Times torsdag kveld. Talsmannen utdyper årsaken slik:

- Dommen falt 19. desember, og det var i våre øyne svært mange uklarheter i dommen. Vi ville vente på den skriftlige fremstillingen før vi tok en besluting. På tidspunktet dommen kom, var stemningen for en anke 50-50, sier talsmannen til The Times.

Manchester Uniteds advokat Maurice Watkins, som har ført saken på vegne av Old Trafford-klubben, er heller ikke optimist med tanke på å anke dommen.

Risikerer lengre straff

Ifølge The Times skyldes dette den sterke opposisjonen mot Rio Ferdinand i saken. Både WADA og flere topper i internasjonal idrett har ønsket en strengere straff for Manchester United-spilleren.

- Med den sterke motstanden mot Rio Ferdinand, er det meget sannsynlig at en eventuell anke kan føre til en utestengelse i to år, sier talsmannen til The Times.

- Og det er verken i Ferdinands eller Manchester Uniteds interesse, legger han til.

Gode spillere i bakhånd

Han sier videre at Manchester United kommer til å klare seg fint uten Rio Ferdiand i åtte måneder.

- Blant annet har vi Wesley Brown i bakhånd, slår han fast.

Rio Ferdinands suspensjon i åtte måneder startet 12. januar. Utestengelsen gjelder både kamper i Premier League og internasjonal deltakelse.

Si din mening om Rio Ferdinands straff i kommentarfeltet under.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken