Rio avgjorde på overtid

Foto: (FOTO: EDDIE KEOGH / REUTERS)

Klokka tippet så vidt 90 minutter da Rio Ferdinand headet inn 1-0 mot erkefienden Liverpool på Old Trafford.

23.01.06 07:13

MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 1-0:

Rio Ferdinand ble dagens mann på Old Trafford. Midtstopperen ble matchvinner da han gikk høyest på et perfekt skrudd frispark fra Ryan Giggs, headet hardt fra elleve meter til høyre for Reina i Liverpool-målet. Liverpool-keeperen var på ballen, men dyttet den bare høyere opp i krysset.

Ferdinand hadde tidligere i omgangen reddet et skudd fra Harry Kewell på streken.

Nervøs åpning
Kampen startet forsiktig, med to lag som ikke ville sende for mange spillere forover på banen. Første omgang var sjansefattig og kjedelig, selv om innsatsviljen og tempoet var høyt.

Liverpool hadde de største sjansene i andre omgangen, selv om kampen fortsatt var helt jevn.

Gjestene brant en trippelsjanse etter 62 minutter. Momo Sissoko slo inn fra venstre mot Djibril Cisse, som vippet forbi van der Sar. Men på streken stod Rio Ferdinand. Ballen landet hos Kewell som fyrte av mot United-målet. van der Sar bokset ballen rett på Cisse, men franskmannen blåste ballen over det tomme buret fra seks meter. Cisse ble avvinket for offside før det siste skuddet, men det er ytterst tvilsomt om han stod offside.

Sjansefattig oppgjør
Manchester United vant skuddstatistikken 4-3, i en kamp som kun inneholdt tre cornere. (United to, Liverpool én). Liverpool hadde ballen mest, 56,4 prosent ifølge SkySports.

United skaffet seg et lite pusterom ned til erkefienden på Premier League-tabellen. Avstanden er nå fire poeng, men Liverpool har to hengekamper til gode.

Liverpool ville med seier gått opp i 50 ligaseirer mot United. Oppgjøret klubbene imellom på Anfield Road tidligere denne sesongen endte 0-0.

Fokuserer ikke på Chelsea
- Alle jobbet 100 prosent og jobbet hardt som et lag. Det er det som også må til, sa banens bestemann Rio Ferdinand til SkySports på vei inn i garderoben.

Han ville ikke snakke om Chelseas poengtap tidligere søndag, og sa at de kun fokuserte på egne prestasjoner.

Liverpool-manager Rafael Benitez ble spurt om to tvilsomme dommeravgjørelser rett etter kampen. Om Wayne Rooney skulle få direkte rødt for en stygg takling bakfra i sluttminuttene, og om frisparket United scoret på var riktig idømt.

Manageren svarte sindig:

- Jeg vet ikke om det var frispark, men jeg vil heller snakke om kampen. Det var et vanskelig oppgjør for oss, som vi kunne vunnet, sa han.


HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.