Rio Ferdinand anmeldt av FA

Foto: (Scanpix)

Rio Ferdinand er av Englands fotballforbund (FA) anmeldt til disiplinærutvalget fordi han unnlot å møte til dopingtest 23. september.

29.10.03 20:05

Han er imidlertid ikke anklaget for "med overlegg" å unnlate å møte, noe som sannsynligvis ville medført to års utelukkelse om han var blitt funnet skyldig, melder Reuters.

Ferdinand ble innkalt av dopingjegere som møtte opp på Manchester Uniteds treningsanlegg Carrington, men han møtte ikke til avtalt tid. 36 timer senere avla han en negativ prøve.

Utøvere som unnlater å møte til en prøve de er innkalt til, har forbrutt seg mot dopingreglementet. FA har nå vurdert Ferdinands forklaring og velger å anmelde ham. Om han finnes skyldig, kan han bli utestengt.

14 dagers frist

- Han er anmeldt i henhold til paragraf 1 i våre forskrifter for dopingkontroll. Det omhandler utøvere som "unnlater eller nekter å underkaste seg lovlig pålagt kontroll", heter det i en uttalelse fra FA.

Ferdinand er imidlertid ikke anklaget for "med overlegg" å unnlate å møte.

24-åringen har nå 14 dagers frist til å svare på anklagen. Så skal en høring avholdes. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har sagt at man vil vurdere å straffe Ferdinand dersom FA ikke forfølger saken tilfredsstillende, men FIFA opplyste onsdag at man avventer FAs behandling.

Glad Taylor

Gordon Taylor i den engelske spillerforeningen er glad for at FA ikke siktet "Rio Ferdinand" fullt ut.

- Det er ikke gode nyheter at han ble anmeldt, men gledelig at han ble siktet fullt ut, sier han til Sky Sports News

- Fra Rios ståsted er det også gode nyheter med tanke på straffen han kunne ha risikert, fortsetter han.

Taylor understreker likevel at Rio Ferdinand mener han ikke er skyldig i noe som helst.

- FA gjorde det klart at de ville sikte Rio allerede før de hadde snakket med ham, men dette er et jurisk tema som Rio og arbeidsgiveren hans Manchester United må se på, sier Gordon Taylor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag