Sent tirsdag kveld ble det klart at Manchester United, i likhet med de andre engelske klubbene, trakk seg fra Super League.

Omtrent samtidig ble det kjent at Ed Woodward, administrerende direktør i United siden 2013, også forlater klubben ved utgangen av 2021.

United-eier Joel Glazer kom onsdag ettermiddag ut med en beklagelse til supporterne på klubbens hjemmesider.

Les også: Hevder flere klubber ønsket å delta i Super League

Meldingen tar uansett ikke for seg de mange ubesvarte spørsmålene rundt prosessen. Klubben kom også med en kort pressemeldingen tirsdag kveld om at de ikke kom til å delta i den omstridte ligaen allikevel. En uttalelse Gary Neville for øvrig ikke var veldig imponert av.

Les også: Manchester United-eieren beklager etter Super League-kaoset

Ferdinand: - Jeg vil bare ha svar

På sin egen Youtube-kanal stiller også Nevilles tidligere lagkamerat, Rio Ferdinand, seg sterkt kritisk til Woodward og eierne.

- Vi vil vite hvorfor dere gjorde dette, hva dere trodde at fansen ville tenke om dette. Hva var grunnene til at dere gjorde dette? spør en oppgitt Ferdinand.

Les også: Liverpool-eieren ber om unnskyldning til fansen

- Ed Woodward har sagt opp. Jeg vil vite hvorfor. Hvor er du Ed? Jeg kjenner deg personlig og jeg vil vite hvorfor. Var du en del av dette? spør han videre.

Så vel som fra Manchester United, er Ferdinand tydelig på at alle eierne i superliga-klubbene må snakke ut om det som har skjedd.

- Jeg kan sitte her å hamre løs mot Woodward, jeg kan sitter her å hamre løs mot Glazers og jeg kan sitte her å hamre løs mot alle disse eierne. Men jeg vil ikke kaste bort tiden min på å gjøre det nå. Jeg vil bare ha svar, sier han.

Les også: Engelsk Super League-nei hylles: – Vi var på randen av anarki

- Kom ut nå og svar på spørsmålene fra den pidestallen, for det er det fansen fortjener, avslutter Ferdinand.

La seg flat

Tidligere onsdag ble det publisert en video der Liverpool-eier John W. Henry la seg flat. Amerikaneren tok på seg ansvaret for å ha forsøkt å få klubben inn i Super League.

- Jeg ønsker å beklage til alle supportere av Liverpool for kaoset jeg har skapt over de siste 48 timene. Vi hørte dere, jeg hørte dere. Jeg ønsker å beklage til Jürgen, til Billy, til spillerne og til alle som jobber så hardt i Liverpool, sa 71-åringen.

- Det sier seg selv, men det skal sies at prosjektet som ble lagt fram, aldri ville gå uten fansens støtte. Ingen har tenkt noe annet i England. I løpet av disse 48 timene har dere vært veldig klare på at dette ikke ville gå. Vi hørte dere. Jeg hørte dere, sa Henry videre.

Arsenal beklaget seg også

Også Arsenal-styret beklager til sine supportere i et åpent brev publisert på klubbens nettsider onsdag.

«Som et resultat av å lytte til dere og det bredere fotballsamfunnet over de siste dagene, trekker vi oss fra det foreslåtte Super League. Vi gjorde en feil, og vi beklager for det», het det i uttalelsen.

«Vi vet at det vil ta tid å gjenopprette troen på det vi prøver å oppnå her hos Arsenal. Men la oss være klare på at avgjørelsen om å være en del av Super League var drevet av vårt ønske om å beskytte Arsenal, klubben dere elsker, og for å støtte spillet dere elsker gjennom større solidaritet og økonomisk stabilitet», ble det tilføyd.