Rio tapte ankesaken

Rio Ferdinand tapte ankesaken, og forblir utestengt i åtte måneder etter ikke å ha møtt til en dopingtest.

18.03.04 20:26

Ferdinand krevde i torsdagens ankehøring at dommen ble redusert eller fjernet, mens det engelske fotballforbundet på sin side krevde at straffen ble økt til 12 måneder.

Tilbake 20. september
Et uavhengig ankeutvalg bestemte imidlertid at suspensjonen på åtte måneder opprettholdes. Det betyr at Ferdinand går glipp av EM-sluttspillet, og først er tilbake i spill 20. september.

For Manchester United har utestengelsen vært ødeleggende. Da Ferdinand ble suspendert, lå laget to poeng bak Arsenal i serien. Nå ligger de 12 poeng bak, og er også slått ut av Champions League.

Manchester United kan fortsatt ta saken til idrettens voldgiftsrett i Lausanne, men det er svært tvilsomt om han har noen som helst sjanse til å få en redusert straff etter torsdagens dom.

Ville ha økt straff
Manchester United brukte to og en halv time torsdag for å legge frem bevis de mente var nok til at utestengelsen i hvert fall ble redusert. De la blant annet frem en hårprøve som viste at Ferdinand ikke hadde dopingmidler i kroppen da han uteble fra testen. FA brukte en time på sitt motinnlegg hvor de krevde at straffen ble økt til 12 måneder.

Det tre mann store uavhengige utvalget valgte å ikke følge noen av partene, men opprettholdt dommen.

- Barbarisk, sa Manchester United om dommen da den lå klar i desember.

Det er ikke ventet en reaksjon fra Ferdinand torsdag kveld, men representanter for Manchester United vil helt sikkert uttale seg. De er sikkert ikke mindre bastante i uttalelsene denne gangen.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.