Rio ute i åtte måneder

Foto: SCANPIX/REUTERS/Stringer UK

Det engelske fotballforbundet straffer Rio Ferdinand med åtte måneders utestengelse. Det betyr at Manchester United-spilleren går glipp av fotball-EM.

19.12.03 22:14

Rio Ferdinand unnlot å møte til dopingtest 23. september i år. Etter lang tids venting kom dommen fredag: 50.000 pund (cirka 600.000 kroner) i bot og åtte måneders utestengelse.

Manchester United og Rio Ferdinand har 16 dager på å anke dommen.

Utestengelsen gjelder fra og med 12. januar.

Anker dommen
- Vi er ekstremt skuffet over resultatet i denne saken, spesielt over lengden på straffen. Den gjør det umulig å unngå en anke, sa Manchester Uniteds klubbdirektør Maurice Watkins i en kommentar umiddelbart etter at dommen ble kjent.

- Vi vil gjerne bekrefte at Rio får full støtte fra både Manchester United og spillerforeningen. Det blir ikke gitt ytterligere kommentarer på dette stadiet, sa Watkins.

Rio Ferdinand sto tiltalt for å ha unnlatt å møte opp til en dopingtest på Manchester Uniteds treningsfelt 23. september. United-stopperen hevder han glemte testen. To dager senere ble han imidlertid testet. Den testen viste ingen spor av hverken doping eller narkotiske stoffer.

Mange vitner
Rio Ferdinand var blant de første som ankom Boltons Reebok Stadium fredag morgen, på høringens andre dag. Den første dagen ble brukt til å presentere saken og bevisene mot Ferdinand, den andre dagen var det forsvarets tur til å tale sin sak.

United-stopperen fikk støtte av vitnemålene til sin manager, Sir Alex Ferguson, og lagkamerat Nicky Butt. Butt var en av tre spillere som avga sin prøve 23. september.

Begge vitnet til fordel for Ferdinand.

I tillegg fikk den tidligere West Ham-stopperen støtte av Manchester Citys midtbanespiller Eyal Berkovic, som sammen med Rio Ferdinand var på shoppingtur da dopingtesten skulle vært gjennomført.

Berkovics vitnemål varte i en times tid. I tillegg stilte landslagssjef Sven-Göran Eriksson og tidligere West Ham-manager Harry Redknapp som karaktervitner. Uniteds klubblege Mike Stone ga også sin versjon av saken.

16 dagers ankefrist
Rio Ferdinand har nå 48 timer på å be om en skriftlig oppsummering av disiplinærkomiteens dom, og ytterligere 14 dager på å anke dommen.

Ferdinand vil, om dommen blir stående, miste både fotball-EM og andre halvdel av årets Premier League. Dommen var enstemmig. Rio Ferdinand ble også dømt til å betale saksomkostningene.

Dette er ikke første gang Rio Ferdinand er i trøbbel. Da han ble innkalt til den engelske landslagstroppen første gang, ble han tatt for fyllekjøring etter at han feiret innkallelsen. Fyllekjøringen resulterte i at Ferdinand ble droppet av daværende landslagssjef Glenn Hoddle.

Si din mening - og les andre leseres mening - om dommen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag