*Nettavisen* Sport.

Rio vurderer ny anke

Rio Ferdinand vurderer å anke utestengelsen på åtte måneder til den internasjonale sportsdomstolen CAS. Hva mener du?

19.03.04 14:50

Ferdinand ble tidligere i år utestengt i åtte måneder fra all fotball etter at han unnlot å møte til dopingkontroll i fjor høst.

Manchester United-stopperen anket dommen, men torsdag denne uken ble det klart at den åtte måneder lange utestengelsen av Rio Ferdinand blir stående.

Dommen stående
Ferdinand krevde i torsdagens ankehøring at dommen ble redusert eller fjernet, mens det engelske fotballforbundet på sin side krevde at straffen ble økt til 12 måneder.

Et uavhengig ankeutvalg bestemte imidlertid at suspensjonen på åtte måneder opprettholdes. Det betyr at Ferdinand går glipp av EM-sluttspillet, og først er tilbake i spill 20. september.

Håper på CAS
Men Rio Ferdinand gir seg ikke. Nå vurderer han å anke saken inn til den internasjonale sportsdomstolen CAS.

- Jeg blir ikke fornøyd før jeg får spille fotball på det øverste nivå raskest mulig igjen. Jeg er tross alt fotballspiller, og lever av å spille. Derfor vil jeg tilbake fortest mulig, sier Ferdinand til The Sun.

En talsmann for CAS mener imidlertid at Rio Ferdinand har små sjanser for å vinne en eventuelt ankesak i sportsdomstolen. Han mener Ferdinand må belage seg på en enda strengere straff om saken kommer opp til behandling på nytt.

Hva mener du om Rio-dommen? Si din mening og les hva andre mener i kommentarfeltet under.

Annonsebilag