*Nettavisen* Sport.

Riseth-oppgjør med Wathne

Vidar Riseth mener TV 2 og Davy Wathne tråkket over streken etter at RBK-stopperen ble observert på kafé to dager før landskampen mot Skottland.

08.12.05 12:35

Saken blusset opp etter at landslagssjef Åge Hareide under en paneldebatt mandag beskyldte Kurt Nilsen for å ha tipset TV 2 om Riseths bytur.

TV 2 mottok to uavhengige tips om at Riseth var på kafé sammen med Erik Mykland. Ifølge tipsene skal Riseth også ha drukket øl.

Riseth selv hevder han bare drakk cappuccino.

TV 2 valgte til slutt å ikke kjøre saken. I torsdagens utgave av VG gir Vidar Riseth likevel uttrykk for at han mener kanalen gikk altfor langt. Riseth hevder han ble konfrontert med episoden av to forskjellige TV 2-reportere.

- Likevel går Davy Wathne bort til en av de andre landslagsspillerne og begynner å spørre ham ut, enda han visste hva jeg hadde sagt. Han ga seg ikke, og det overrasket meg, sier Riseth.

Da Riseth ble konfrontert av en tredje reporter, gikk han til Åge Hareide.

- Jeg fortalte ham alt som hadde skjedd, og Åge ble forbannet på TV 2. Litt senere røpet en i TV 2, som jeg kjenner, seg overfor meg og fortalte at kilden var Kurt Nilsen. Men det tror jeg ikke på i det hele tatt.

Davy Wathne er oppgitt over kritikken fra Riseth:

- Vi sjekket sannhetsgehalten i tipset. Konklusjonen var at det ikke var grunn til å gå videre på det. Vi opptrådte meget ryddig og anstendig, sier Wathne til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag