RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riseth takker Hareide

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Han leder TV 2 Nettavisens spillerbørs, har spilt seg inn på det norske landslaget og sier at bare tre poeng mot Lillestrøm er godt nok. Navnet er Vidar Riseth.

32-åringen har spilt for Kongsvinger, Rosenborg, Luton, LASK Linz, Celtic og 1860 München før han vendte tilbake til trønderne igjen før 2003-sesonen.

Før RBK-comebacket ble han brukt som en potet. Etterpå har det ikke vært tvil. Vidar Riseth er midtstopper. Han takker Åge Hareide for at det ble sånn.

- Jeg hadde veldig lyst til å satse som midtstopper, og hadde spilt noen gode kamper i den posisjonen da jeg var i utlandet. Derfor ble jeg glad for at Åge tok kontakt, og ville bruke meg i den posisjonen. Jeg husker fortsatt hva han sa da han ringte: ”Kommer du til Rosenborg som midtstopper, kommer du til å få en stor karriere. Ingen kommer til å springe fra deg”. Han holdt hva han lovet, og nå får jeg fortsatt spille der under Ola By Rise. Jeg sender en stor takk til dem to. Hadde de ikke hentet meg hjem, hadde jeg kanskje fortsatt vært en potet ute i Europa, sier Riseth til TV 2 Nettavisen.

Leder børsen
Etter tre seriekamper har han tatt ledelsen på TV 2 Nettavisens spillerbørs med et snitt på 6,67, og han skal ha sin del av æren for at trønderne står uten baklengs så langt. Nærmest følger Branns Ragnvald Soma.

- Det har gått bra, og jeg håper selvfølgelig å bli enda bedre utover i sesongen. Jeg tenker ikke så mye på spillerbørsene, men i fjor fikk jeg to priser. Den ene var Kniksen-prisen som årets forsvarsspiller. Den andre var prisen som årets forsvarsspiller stemt frem av spillerne. Den setter jeg veldig høyt ettersom den kom fra kolleger, sier han.

Trente på å møte Sundgot
Søndag venter Lillestrøm på Åråsen. En vanskelig kamp, men en kamp som RBK har vunnet de siste sesongene. Arild Sundgot spiller sin 150. kamp, men Riseth hevder at han fikk god trening på å møte den luftsterke spissen da Norge møtte Russland.

- Det var godt å få spilt mot en storvokst spiss. Arild Sundgot er jo også sterk i lufta. Dermed fikk jeg trent på det som venter meg på søndag, og skal møte enda mer skjerpet der, sier Riseth.

- Og jeg er ekstra sulten før den kampen. Vi forsvarsspillere er litt rare, men selv om vi vant sist mot Russland så var jeg forbannet da jeg kom hjem til Trondheim igjen. Forbannet over at vi slapp inn to mål. Jeg liker best å gå av banen uten baklengsmål.

- Som lag er vi også veldig revansjesugne. Vi var ikke fornøyd med kampen mot Viking. Ett poeng var rettferdig. Vi fortjente ikke tre. Vi har ikke spilt en optimal kamp i årets sesong, men jeg tror ikke det skal så mye til før vi greier det. Det er bare snakk om små justeringer og dagsformen, og bare tre poeng er godt nok mot Lillestrøm, fortsetter Riseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere