Gå til sidens hovedinnhold

- Risikabelt å satse på Martin

Martin Johnsrud Sundby må betale dobbel pris for astmasmellen.

LIBEREC (Nettavisen): Han kom til Liberec som et av Norges sterkeste medaljekort. Det endte med 34.-plass på fredagens 15 km klassisk, og akutt behov for pustehjelp umiddelbart etter løpet.

Nå kan hele mesterskapet være ødelagt fort Røa-gutten.

Søndagens 30 km fellesstart med skibytte, som han var uttatt til å gå, går uten Johnsrud Sundbys deltakelse. Landslagslege Ellen Moen mener det ikke er medisinsk forsvarlig å la ham starte.

Og selv om Martin Johnsrud Sundby skulle bli medisinsk klarert, er det mye som tyder på at han heller ikke går stafetten for Norge – der han i utgangspunktet var et sikkert kort, som den eneste verdenscupvinneren i klassisk distanserenn denne vinteren.

Les alt om ski-VM i Nettavisens vintersportsmagasin!

Følger med værmeldingene
- Jeg tar ikke ut noe endelig stafettlag ennå. Men det går veldig mot at Martin ikke får gå. Det er rett og slett risikabelt å satse på Martin. Hvis han går stafetten, og får problemer med å puste igjen, blir det en voldsom nedtur for både laget og Martin personlig, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til Nettavisen.

En positiv værmelding er det som kan redde Johnsrud Sundbys håp om en stafettplass.

- Vi følger nøye med på værmeldingene, for været er en viktig faktor. Problemet er at vi ikke helt vet hva slags vær vi skal se etter. Vi vet at kald og fuktig luft er det verste, men hadde ingen indikasjoner på at det kunne komme til å gå som det gikk i går, poengterer Djupvik.

- Veldig frustrert
Djupvik bekrefter at 24-åringen var langt nede fredag kveld.

- Jeg hadde en lang prat med Martin, og han er selvfølgelig veldig frustrert. Det var noe helt annet enn dette både han og jeg hadde ventet oss, for vi vet at Martin er i veldig bra form, sier Djupvik.

- Kommer Martin til å gå femmila, der han også er forhåndsuttatt?

- Det er det for tidlig å si noe om, men mulig er det absolutt.

- Kan det bli aktuelt for ham å reise hjem fra VM?

- Det har vi rett og slett ikke diskutert ennå. Det var en tung dag i går, og vi hadde mye annet å snakke om, erkjenner Morten Aa Djupvik.

PS. Petter Northug, Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning og Tore Ruud Hofstad går søndagens 30 km fellesstart med skibytte.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken