Risikerer to år i fengsel

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Eufemiano Fuentes og Manolo Saiz må møte i retter etter Operasjon Puerto.

Operasjon Puerto er en av de største dopingskandalene i sykkelhistorien.

Stjerner som Ivan Basso, Alejandro Valverde og Michele Scarponi ble utestengt på bakgrunn av saken, mens også Jan Ullrich har blitt hyppig linket til saken.

Nå, fem år senere, kan personer knyttet til skandalen få fengselsstraff. Saken ble egentlig lukket i 2009 siden doping ikke var ulovlig i Spania. Nå har reglene blitt strammet inn, og dommer Arturo Beltran har beordret ytterligere undersøkelser av saken.

Flere medier melder nå at flere personer skal være i faresonen for å få to år i fengsel. Blant disse er hovedmannen Eufemiano Fuentes og den tidligere ONCE-sjefen Manolo Saiz. Også Fuentes’ søster Yolanda skal være blant de innblandede. Alle skal bli stilt for retten på bakgrunn av at de har satt andre menneskers liv i fare.

Det spanske sykkelforbundet, WADA, UCI og det spanske idrettsrådet er navngitt som den anklagende parten av saken, selv om det er Guardi Civil som skal ha stått bak det meste av arbeidet.

I tillegg til kjente syklister, skal også andre profilerte idrettsutøvere være innblandet, deriblant fotballspillere, tennisspillere og friidrettsutøvere.

PS: Dato for rettsaken skal ikke være satt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.