Gå til sidens hovedinnhold

Risikerer to års fengsel

Politiet tror på den tidligere Lyn-spilleren John Obi Mikel. De mener Morgan Andersen forfalsket den unge fotballspillerens underskrift.

Politiet går inn for at det blir tatt ut tiltale for dokumentfalsk mot den tidligere Lyn-direktøren Morgan Andersen.

LES OGSÅ:Lyn kan miste Mikel-millioner

Det betyr at John Obi Mikel (20) blir trodd i sine anklager. Ifølge fotballspilleren skal Andersen ha forfalsket hans signatur på en kontrakt som skulle vise at nigerianeren var Lyns eiendom. Kontrakten sendte Andersen til Norges Fotballforbund.

Konflikten har sitt utspring fra april 2005 da Mikel og Andersen begge var i Lyn - som henholdsvis spiller og direktør.

Det var i forbindelse med salget av Mikel til Manchester United at Andersen skal ha forfalsket underskriften til den unge fotballspilleren. Forholdet har en strafferamme på to års fengsel.

Den ifølge politiet falske kontrakten skal ha vært en forutsetning for salget av Mikel - en overgang som ville gitt Lyn flere millioner inn på konto.

Salget gikk som kjent i vasken da Mikel og hans agent John Shittu motsatte seg overgangen. I stedet havnet Mikel tilbake i Lyn - før han ble solgt til Chelsea.

Ifølge VG skal skrifteksperter i Kripos ha avslørt den forfalskede signaturen. «Morgan Andersen klippet og kopierte» skriver avisen.

- Ikke overrasket

Til FFK-tv sier Morgan Andersen at han ser fram til å få belyst saken.

- Ut fra at saken nå har vart i to år, og hengt over meg, så har jeg i og for seg følt at det er det politiet har gått etter hele veien. Det overrasker meg ikke i det hele tatt, sier FFK-direktøren.

- Dersom Riksadvokaten velger å videreføre saken, gleder jeg meg. Jeg ser fram til at saken kan bli belyst fra alle sider offentlig, sier Andersen i intervjuet med FFK-tv.

- Forfalsket underskrift
Det var i forbindelse med salget av John Obi Mikel at Andersen blir beskyldt for å ha forfalsket underskriften til den unge fotballspilleren. Forholdet har en strafferamme på to års fengsel.

Oslo-politiet er lite snakkesalige i saken.

- Det jeg kan si, er at saken er ferdig etterforsket og oversendt til Statsadvokaten, sier politiadvokat Pål Sverre Hernæs - som skrev innstillingen - til TV 2 Sporten.

- Anmeldelsen er alvorlig, og det er også grunnen til at vi har etterforsket den, sier Hernæs.

Mikels advokater leverte i november 2005 en anmeldelse av Morgan Andersen. Senere ble anmeldelsen trukket tilbake, men politiet valgte likevel å fortsette etterforskningen.

- Ikke Lyns sak
Lyns administrerende direktør Erik Langerud forholder seg foreløpig i ro, og avventer utviklingen i saken.

- Jeg vet ikke noe mer enn det jeg nettopp har lest på nettet, og forholder meg i ro til vi får mer informasjon om saken, sier Langerud til Nettavisen.

Lyn kan ikke se at dette skal kunne få noen betydning for klubben.

- Vi føler at dette er en sak mellom en tidligere arbeidsgiver (Morgan Andersen, red.anm.) og politiet. Det foreligger ingen anmeldelser fra noen parter i saken nå. Dette er en etterforskning politiet har satt i gang mot Morgan Andersen på eget initiativ, sier Lyn-direktøren.

- Det er helt opplagt at det er noen som lyver i denne saken. Enten lyver John Shittu, eller så lyver Morgan Andersen. Så svart-hvitt er denne saken. Hvis ikke saken blir henlagt, så får vi ta den utfordringen og belastningen, og så får vi se hva utfallet blir til slutt, sier Andersens forsvarer, Cato Schiøtz, til TV 2 Sporten.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter