Senegaleseren har vært blant Liverpools mest stabile og viktige spillere de siste seks sesongene og bidratt sterkt til klubbens suksess under Jürgen Klopps ledelse.

Nå ser imidlertid Merseyside-oppholdet til å gå mot slutten for 30-åringen. Ifølge Sky Sports er nemlig Liverpool kommet til enighet med Bayern München om en overgang.

– Ødelegger de beste årene sine

Det får tidligere Liverpool-spiss Dean Saunders til å reagere. Han har liten forståelse for hvorfor Mané skal forlate Liverpool til fordel for den tyske storklubben.

– Jeg har ikke noe imot klubben. Det er en stor klubb, men ligaen er ikke nærheten av en utfordring for Mané. Han kommer til å score mål. De vinner 5-0 hver uke, og bare ett lag kan vinne ligaen der, sier Saunders til TalkSport.

57-åringen, som vant FA-cupen med Liverpool i 91–92-sesongen, mener Mané vil kaste bort viktige år av karrieren sin i Bundesliga.

– Det er ikke en utfordring. Han kommer til å sette seg i lenestolen og tenne en sigar. Han kan spille i tredjegir for Bayern München og cruise i to år og ødelegge de to beste årene i livet sitt som fotballspiller, sier Saunders.

– Ved slutten av karrieren hans, når han sier til deg «kom og se på trofésamlingen min», kommer det tyske ligagullet til å være plassert bakerst, mener Saunders.

– Tullete uttalelser

Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterer Bundesliga for Viaplay, rister på hodet når han får høre den tidligere Premier League-profilens uttalelser.

– Det er jo helt tullete, enkelt og greit. Kanskje han hadde kastet bort noen år hvis han hadde gått til Greuther Fürth, men han går til Bayern München. Han skal spille for kanskje den mest talentfulle treneren i verden (Julian Nagelsmann), på et mannskap som fort kan vinne Champions League, sier Bisgaard Sundet til Nettavisen.

Bundesliga-eksperten tror tvert imot at Mané får en stor utfordring i karrieren hvis han skal erstatte Robert Lewandowski, som ønsker seg bort fra klubben.

– Hvis Lewandowski drar, så er det jo et sted han kan bli toppscorer i ligaen og. Jeg skjønner ikke poenget med en sånn uttalelse som Dean Saunders kommer med der i det hele tatt, sier Bisgaard Sundet.

– At han kommer til å funke bra med Nagelsmann, det er jeg helt sikker på. Hvis han blir avtakeren til Lewandowski, så blir det veldig høye krav. Det kan være det som blir vanskelig for ham. Å erstatte Lewandowski blir nok ikke så lett, tror Bundesliga-eksperten.

Mané kan få sin offisielle Bayern München-debut i DFL Supercup, et cup- mot seriemester-oppgjør, mot RB Leipzig 30. juli.

Bayern serieåpner borte mot Eintracht Frankfurt 5. august.