BJØRVIKA (Nettavisen): I forrige uke ble det kjent at Idrettstinget har gått imot å tillate bruk av høydehus for norske utøvere.

Enkelte særforbund, som Norges Svømmeforbund og Norges Friidrettsforbund, var for å tillate denne typen treningsopplegg, men majoriteten stemte for å opprettholde det særnorske forbudet.

Skiforbundet er blant dem som mener høydehus bør være forbudt. Skipresident Erik Røste mener Norge i stedet må jobbe for å få til et internasjonalt forbud mot høydehus og høydetelt i idretten.

- Veldig rart
Løperen Henrik Ingebrigtsen er blant dem som har vært åpen om at han ønsker å teste ut høydehus som en del av sesongoppkjøringen, men det kan han bare glemme nå. Det gjør friidrettsstjernen oppgitt.

- De sier de vil ha like vilkår for alle. Var ikke det et argument da de behandlet denne saken om høydehus? spør han Nettavisen.

- Det er veldig rart at de sier det, men at jeg likevel ikke får lov til å gjøre det samme som danskene, eller alle andre løpere i verden, sier han.

Alpinistene Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal er andre profiler som har uttrykt misnøye med dette særnorske forbudet. De mener også at dette frarøver dem muligheter som det konkurrentene har.

Argumentet med like vilkår ble nevnt i debatten om høydehus på Idrettstinget, men det fikk ikke stor oppslutning blant de frammøtte.

- Jeg synes de snakker litt mot seg selv her. Men det er greit, de får styre som de vil. Jeg forholder meg til det som er bestemt, sier Ingebrigtsen.

- Løpe dødsfort
Løperen føler seg uansett trygg på at han skal kunne skreddersy et treningsopplegg som vil gjøre han til en stadig bedre løper.

- Jeg har jo ikke noe erfaring med høydehus og høydetelt, så jeg vet ikke hvor mye det har å si, men jeg skal i hvert fall lage et opplegg som gjør at jeg kommer til å løpe dødsfort, også i framtiden, sier løperen.

Det var i mars i år at friidrettsutøveren medga at han gjerne kunne tenke seg å prøve høydehus i forkant av en sesong.

- Inn mot kommende sesong vil det være helt uaktuelt å bruke høydehus. Jeg hiver meg ikke rundt og satser på noe nytt midt i sesongen, men det kan være interessant å forsøke høydehus inn mot neste sesong, dersom idrettstinget vedtar at det skal være tillatt, sier han til friidrett.no.

Høydehus har vært forbudt i Norge siden 2001, men håpet var at Idrettstinget skulle se annerledes på det nå. Det gjorde det ikke.

Bislett Games
Torsdag vil Ingebrigtsen bli å se under Bislett Games, der han skal løpe den såkalte drømmemilen. Et mål for rogalendingen er selvsagt å komme under 3,50 minutter, men det er ikke det viktigste på Bislett.

- Jeg setter meg sjelden konkrete mål, det kan virke som barrierer. Jeg løper så fort jeg klarer og kommer meg slik forbi barrieren uten at det påvirker meg negativt. Det er bedre enn å fokusere på en bestemt tid.