Gå til sidens hovedinnhold

Rister på hodet av spinnville Manchester United-rykter: –⁠ Høres ut som rent oppspinn

Med nye saudiarabiske eiere planlegger Newcastle å bruke hundrevis av millioner pund på fire Manchester United-spillere, ifølge flere britiske medier. En sinnssyk overpris og lite trolig, sier TV 2-ekspert.

Torsdag ble det klart at Newcastle får saudiarabiske eiere. Det er det saudiarabiske investeringsfondet PIF som har overtatt den engelske fotballstorheten. Investeringsfondet kontrolleres av kronprins Mohammed bin Salman, og Newcastle har med ett blitt en av verdens rikeste klubber.

Det ønsker de å utnytte seg av umiddelbart. Daily Mail, Mirror og flere andre britiske medier skriver nå at klubben skal stå klar til å bruke over 300 millioner pund på Manchester Uniteds Donny van de Beek, Eric Bailly, Anthony Martial og Jesse Lingard.

- Det første jeg tenker når jeg hører dette er at det er rent oppspinn. Og at det er verdens beste business for Manchester United, hvis de klarer å dra i land et sånt salg som det der. Da blir det fest på kontorene til Manchester United. Jeg har null tro på at det er noe sannhet i det, sier TV 2-ekspert Peder Mørtvedt til Nettavisen.

- Samtidig er det ingen tvil om at de fire spillerne er til salgs. United er jo elendige til å selge fotballspillere, de har jo omtrent aldri tjent noe på en spiller. Finnes det noen med forhandlingssans i Newcastle kan de nok barbere bort 70 prosent av prisen på 300 millioner pund, fortsetter Mørtvedt.

- Det høres jo utenkelig ut. Den summen skal ikke være mulig. Jeg tror ikke på det der før jeg får se det, sier hans kollega Espen Ween.

Les også: Van Gaal-assistent går knallhardt ut mot Solskjær

- Ikke vist noen ting

Samtlige av de fire som nå linkes til Newcastle har slitt med å få spilletid denne sesongen og har havnet bak i køen hos trener Ole Gunnar Solskjær:

  • Van de Beek ble solgt til United sommeren 2020 fra Ajax, der han i 2017/18 og 2018/19 noterte seg for 17 mål og 15 målgivende fra midtbaneplass. Nederlenderen fikk bare 19 ligakamper sist sesong og har bare fått ett innhopp på seks minutter på de første sju ligakampene denne sesongen. Det er smått utrolig å tenke på at nederlenderen var nominert til Gullballen i 2019.

- Han har ikke vist noen ting for United. De kommer til å slite med å få igjen det samme som de kjøpte han for (rundt 40 millioner pund), sier Mørtvedt.

- Jeg synes veldig synd på Donny. Inntrykket er at han har mye sympati hos fansen, som vil se at han få en ordentlig mulighet. Jeg føler ikke han har fått en fair sjanse, sier Ween.

  • Jesse Lingard var som en ny spiller da han var lånt ut til West Ham denne våren - på 16 ligakamper noterte han seg for ni mål og fire målgivende! Lingard har faktisk notert seg for to mål på tre ligakamper denne sesongen, men han har bare spilt 48 ligaminutter så langt i 2021/22-sesongen. Selv om Lingard har spilt flere gode kamper denne sesongen, huskes nok 28-åringen best for feilpasningen på tampen som sørget for baklengsmål og 2-1-tap mot Young Boys i Champions League.

- Sist sommer var nok den beste for å selge Lingard, som var veldig god for West Ham. Utenom den ene pasningen mot Young Boys har han gjort tingene sine bra i en innbytterrolle for United denne sesongen, sier Mørtvedt.

- Mange United-fans unner Lingard suksess, men ingen kommer til å gråte over et eventuelt salg og miste nattesøvnen av det. Jeg tror ikke vi får se han i elleveren til United med det første. De regnet nok med at han skulle forsvinne i sommer, men de fikk ikke summen de ville, for West Ham var interesserte. Da tenkte nok United at de heller beholder han og ser an. Han har vært litt opp og ned, sier Ween.

- Ekstremt god spiller

  • Eric Bailly har ikke fått minutter i Premier League denne sesongen - noe som følge av skader og noe som følge av at han er bak både Victor Lindelöf, Harry Maguire og Raphael Varane i køen. Mot Aston Villa var ikke engang ivorianeren i troppen. Siden 2017/18-sesongen har Bailly aldri spilt mer enn 13 ligakamper.

- Han er en ekstremt god spiller når han blir brukt riktig og holder seg skadefri, men han har slitt spesielt med å holde seg skadefri. I tillegg har han gjort litt for mange avgjørende feil når han har fått spille, sier Mørtvedt.

- Bailly har aldri blitt det han kunne blitt. Jeg har sagt det en million ganger - han har et stort potensiale og et høyt toppnivå. Han har vært uheldig med skader i tillegg, som gjør at han er et klart fjerdevalg. Det er ikke noe tap sportslig om Bailly blir solgt, sier Ween.

  • Anthony Martial har tre sesonger i Premier League med tosifret antall mål. Etter en meget god 2019/20-sesong (17 mål, seks målgivende på 32 kamper) skuffet franskmannen stort sist sesong (22 kamper, fire mål, tre målgivende). Denne sesongen har det blitt en scoring på fem kamper for en spiss som tilsynelatende spiller helt uten selvtillit. I 0-1-tapet for Aston Villa kom ikke engang spissen på banen. Da var det Cristiano Ronaldo som startet på topp og Edinson Cavani som ble foretrukket fra benken.

- United vil jo bli kvitt Martial, men de betalte veldig mye penger for han da han ble kjøpt fra Monaco (kostet opp mot 58 millioner pund). Han har så store individuelle ferdigheter at de hele tiden håper at han knekker en kode, noe han ikke ser ut til å gjøre, sier Mørtvedt.

- Får de mye penger for Martial blir klubben veldig fornøyde. Han er en populær spiller for fansen. Martial er en typisk spiller som kan hentes til Newcastle. Hvis United får rundt 60 millioner pund for Martial, er det et godt salg, sier Ween.

Les også: Kommer med knusende kritikk mot Solskjær: - Han kommer aldri til å få jobbe i Premier League igjen

Flere andre ryktes inn

Mørtvedt tror fort Newcastle kan havne i et mellomsjikte som Manchester City var i, i et par år, før de tok veien til verdensherredømme.

- Problemet her er at Newcastle ikke er en veldig så veldrevet klubb som plutselig får masse penger på bok. Da havner de fort i mellomsjiktet i et par år. De må bruke pengene på en fornuftig måte fremover, det blir viktig for klubben. City startet med å kjøpe spillere i samme kategori som Newcastle må kjøpe i nå. Det tok lang tid før de slo gjennom på en ordentlig måte og ble en av verdens beste. Det tar tid for Newcastle og.

Det er ikke bare de fire United-spillerne som har blitt linket til Newcastle den siste tiden. James Tarkowski og PSG-duoen Keylor Navas og Mauro Icardi er også nevnt som potensielle nye spillere inn St. James Park-portene.

- Typer som Tarkowski og Lingard hadde vært helt perfekte spillere for Newcastle. Tarkowski er jeg nesten helt sikker på blir Newcastle-spiller. Han er god i Premier League-målestokk og nære det engelske landslaget. Icardi er et stykke bak i rekka hos PSG og er ikke det han var i Inter, mens Navas begynner å dra på åra. Han hadde vært en god førstekeeper for Newcastle. Alle de signeringene hadde vært på en typisk Newcastle-hylle, sier Ween.

- Det er jo en helt sinnssyk overpris med 300 millioner pund på de fire United-spillerne, men de må nok finne seg i å betale overpris på spillere, hvert fall i starten. Uansett hvem de er interesserte i, kommer prisen til å dobles fra start. Sånn er det når alle vet du er rikest, sier Mørtvedt.

Les også: Scholes med klar beskjed til Pogba: - Skjønner meg ikke på det

Etter landslagspausen venter en tøff rekke kamper for Solskjærs United. Da skal klubben møte Leicester (borte), Atalanta (hjemme), Liverpool (hjemme), Tottenham (borte), Atalanta (borte) og Manchester City (hjemme).