Rister på hodet etter Nannskog-kritikk

Foto: Montasje (Scanpix)

- Jeg vet noe ikke Daniel Nannskog vet, sier Lillestrøms overtidshelt Johan Andersson.

13.08.12 00:08

LILLESTRØM - HØNEFOSS 2-2:
ÅRÅSEN (Nettavisen): Det ble en svært dramatisk slutt på kampen mellom Lillestrøm og Hønefoss på Åråsen søndag. Først utlignet Lillestrøm to minutter på overtid, før Bjørn Helge Riise trodde han hadde scoret seiersmålet minuttet senere.

Linjemannen vinket imidlertid av for offside, og dermed endte det 2-2 på Åråsen.

- Jeg håper og tror at jeg klarte å holde løpet slik at jeg ikke gikk i offside, men jeg er usikker, sier Riise til Nettavisen etter kampen.

Reprisene ga heller ikke noe tydelig svar. Riise var skuffet, men likevel fattet da han møtte opp i pressesonen.

- Jeg skulle gjerne hatt målet og blitt matchvinner, men vi får ta med oss at vi klarer å komme tilbake to ganger, sier Riise.

Nannskog-kritikk
En som er hakket mer fornøyd, er Johan Andersson. Svensken kom inn og utlignet med en perlescoring to minutter på overtid.

- Det føles «jättebra» å komme inn og utligne, sier han til Nettavisen.

Andersson ble hentet fra Stabæk før sesongen, men har slitt med å sette sitt preg på Tippeligaen denne sesongen. Svenskens spill har ført til kritikk fra tidligere lagkamerat Daniel Nannskog.

- Jeg venter fortsatt på Johan Andersson. Jeg vet hvilken kapasitet det er i Johan, og jeg kjenner ham ikke igjen. Der har Lillestrøm en klassespiller, men han har ikke fått ut potensialet sitt, sa Daniel Nannskog på TV 2s Fotballkveld tidligere i sommer.

Den kritikken bryr ikke Andersson seg om.

- Det henger sammen. Daniel vet hva toppnivået mitt er, og det vet jeg også selv. Det Daniel ikke vet er hvorfor jeg ikke kommer opp til toppnivå, men det gjør jeg, sier Andersson.

Foto: Vegard Grøtt

Enig i vraking
Grunnen er enkel, ifølge Andersson selv. Han sliter med ryggen. Det gjorde også at han startet kampen på benken for første gang siden serieåpningen i mars. Likevel var han ikke uenig i avgjørelsen fra Magnus Haglund.

- Jeg har slitt med ryggen i hele år, noe som har ført til at jeg har beveget meg dårlig. De siste kampene har jeg ikke helt kommet til min rett, både fysisk og teknisk på banen, og da er det bra at jeg fikk starte på benken.

- Du var nesten bare glad for å starte på benken?

- Ikke glad, men jeg forstår det godt. Jeg beveger meg dårlig, og det var bedre for laget å starte uten meg, sier han.

Andersson forteller nemlig at han ikke føler han får ut 100 prosent av ferdighetene sine denne sesongen.

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg har kjempet og kjempet, og det har gått opp og ned. Men jeg har et høyere potensial, sier han.

Ligger på 75 prosent
- Blir du skuffet om du også starter på benken neste kamp?

- Nei, det er samme situasjon der. Hadde jeg vært helt frisk hadde jeg vært sint og skuffet om jeg ikke hadde fått spille, men nå tar jeg det helt greit. Jeg forstår hvordan Haglund tenker, sier han.

- Hvor langt unna er du maksnivået ditt, føler du?

- Jeg har lyst til å si at jeg ligger på 50 prosent, men det gjør jeg naturligvis ikke. Jeg tipper jeg ligger på 70-75 prosent, sier han.

Foto: Vegard Grøtt

Magnus Haglund sier følgende om hvorfor Andersson startet på benken:

- Han har noen ryggproblemer som plager ham. Nå har vi en tropp som gjør at vi endelig kan hvile ham. Før har han spilt selv om han kanskje ikke burde det, sier Haglund til Nettavisen.

- Er det kun ryggen som er skyld i at Andersson ikke har spilt sin beste fotball denne sesongen?

- Ja, det er det, sier Haglund.

Dommer i fokus
Første omgang startet med et visst overtak til hjemmlaget, men det var Hønefoss som fikk kampens første scoring, da Kristjan Örn Sigurdsson scoret etter bare 15 minutter. Målet kom på typisk LSK-vis – en corner, der islendingen fikk stå alene og heade ballen i mål fra fem meter.

- Anders (Østli) mister mannen sin. Sigurdsson er en god hodespiller, men vi må bli bedre på å markere ut spillere, sier Haglund.

Flere mål ble det ikke i første omgang, men kjedelig var det ikke. Dommer Trygve Kjensli havnet i fokus flere ganger før pause, etter gjentatte 50/50-situasjoner som gikk i favør Hønefoss. Da lagene gikk til pause ble dommer Kjensli møtt med en høylytt pipekonsert.

Lillestrøm utlignet til 1-1 allerede etter fire minutter i andre omgang, da Erling Knudtzon pirket ballen i mål fra kort hold.

Hønefoss nektet likevel å legge seg bakpå og satse på ett poeng. Riku Riski fikk ballen på 25 meter etter 65 minutter og klinte til. Det angrer han ikke på, for ballen føyk nemlig rett i mål bak et fortumlet Sead Ramovic, og dermed ledet Hønefoss 2-1 på Åråsen.

Alle trodde dermed at det skulle ende med borteseier til Hønefoss, men Johan Andersson sørget altså for utligning med et perlemål i det 92. Minutt. Dermed endte det 2-2 på Åråsen.

Det var Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud langt fra fornøyd med.

- Det er surt, det er ingen tvil om det. Men vi har gjort noe rett når hele Åråsen jubler for 2-2 mot Hønefoss, sier Smerud til Nettavisen.

- Men vi synes ikke synd på oss selv. Vi reiser hjem og jobber videre som vanlig, fortsetter han.

Nekter å forandre målet
Hønefoss er Tippeligaens største overraskelse i år. Ekspertene spådde nedrykk, men Hønefoss ligger trygt plassert på en sjetteplass. Likevel er fortsatt ingenting forandret på målsetningene til den nyopprykkede klubben.

- Vi skal holde oss i Tippeligaen, det er ambisjonen for i år, sier han.

Til tross for at seieren glapp på overtid er det mye som tyder på at de klarer akkurat det.

PS: Les mer om kampen her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.