RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Rittdirektør fikk sparken

Sist oppdatert:
Etter syv år som giro-sjef får ikke Angelo Zomegnan fornyet tillit.

Flere nettsteder meldte allerede i slutten av juni at Angelo Zomegnan hadde fått sparken som rittdirektør for Giro d`Italia.

Det hele startet i mai, underveis i årets Giro d`Italia, da Zomegnan fikk mye kritikk for hvordan han håndterte den omdiskuterte bakken Monte Crostis.

De fleste lag og ryttere ønsket å fjerne stigningen, men det ville ikke Zomegnan. Etter hvert måtte han imidlertid droppe stigningen.

Italiensk TV skal ikke ha vært blide over årets løype i giroen. De skal ha ment at løypen var for tøff, noe som skal ha redusert appellen til giroen.

Fem utvalgte
Mandag sendte RCS Sport ut en kunngjøring, ifølge Gazetta dello Sport, hvor de forteller at Angelo Zomegnan ikke får fornyet tillit. Han vil fremdeles jobbe i organisasjonen, og vil fokusere på diverse utviklingsprosjekter.

Michael Acquarone vil overta rollen som rittdirektør, mens Mauro Vegni blir løypesjef.

Vegni får Allocchio Stefano og Alessandro Giannelli, to tidligere proffsyklister, som hjelpere, mens ansvaret for markedsføring ledes videre av Marco Gobbi Pansana.

Takker Zomegnan
Selv om giroen har økt i popularitet siden Zomegnan overtok ansvaret, var det altså ikke nok for RCS Sport.

- Vi vil takke Angelo for det verdifulle arbeidet han har lagt ned. Det har økt giroens prestisje og betydning, både i Italia og resten av verden, de siste årene, melder RCS Sport.

Zomegnan hadde allerede begynt å legge planer for neste års Giro d'Italia, hvor italieneren blant annet ville innføre et nytt monsterfjell. Les mer om det her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere