RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Rittet ingen ønsker å vinne

Sist oppdatert:
Men hvor alle ønsker å ha gode bein.

Critiérium du Dauphiné (tidligere kalt Dauphine Libere) starter søndag med en kort prolog, før rittet fortsetter i en uke, hvor rytterne skal gjennom en lang tempoetappe, noen spurtetapper og en god del fjelletapper.

Rittet kan gjerne kalles en miniutgave av Tour de France, og bør være perfekt for alle de som allerede gleder seg til Tour de France.

Bli med i vår konkurranse!

På startstreken finner vi også mange av de rytterne som mest trolig kommer til å markere seg under Tour de France. Stjerner som Samuel Sanchez, Robert Gesink, Jurgen Van Den Broeck, Cadel Evans og Ivan Basso skal måle krefter kun en måned før alvoret for alvor starter.

Boasson Hagen det norske håpet
Vi skal heller ikke glemme at vi har med vår egen Edvald Boasson Hagen. Nordmannen fikk for andre året på rad deler av vårsesongen ødelagt på grunn av skade. Men han er nå tilbake etter skadeavbrekket og vant årets første seier under Bayern Rundfahrt.

Les også:- Jeg var borte i noen sekunder

Det kryr ikke av spurtere i årets Critiérium du Dauphiné-felt, så sjansene for etappeseier bør være gode på den andre og fjerde etappen (spurtetapper), samt på prologen og tempoetappen.

For sammenlagtfavorittene blir rittet en ren gjennomkjøring. Skal man tro statistikken så vil vinneren av Critiérium du Dauphiné måtte se langt etter seieren i Tour de France.

Viktig test
For ikke siden Lance Armstrong klarte kunststykke i 2003 har noen ryttere maktet å vinne både Critiérium du Dauphiné og Tour de France samme år.

- Sluttresultatet er ikke så viktig, men hvordan jeg føler meg underveis er veldig viktig, uttaler Ivan Basso til velonation.

For han og alle de andre som ikke har kjørt Giro d’Italia er dette ukelange etapperittet viktig for å få en god test på hvordan de ligger an før Tour de France.

For oss seere er rittet en perfekt anledning til å komme i god, gammel Tour de France-stemning igjen.

PS: Rittet sendes på Eurosport, og procycling.no vil selvsagt følge rittet tett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere