På torsdagens super-G-renn var det én fattig hundredel som sto mellom en skuffet Aleksander Aamodt Kilde og hans første VM-gull.

Søndag fikk han muligheten til å ta sin revansje i utforrennet i solfylte Courchevel i Frankrike, men sveitsiske Marco Odermatt ville det annerledes.

Da han kjørte ut fra startnummer 15 hadde Kilde en enorm oppgave foran seg. Marco Odermatt hadde regelrett smadret konkurrentene, og ledet med over ett sekund.

Aleksander Aamodt Kilde leverte en godt renn, og var soleklart best i medaljekampen, men Marco Odermatt skulle vise seg å være uslåelig.

Les også: Skistjernen ble plutselig borte: – Mange som har lurt

Selvkritisk etter rennet

Kilde kjørte i mål 48 hundredeler bak sveitseren, og Odermatt kan juble for gull etter å ha regelrett smadret resten av utøverne.

30-åringen er i godt humør når han snakker med Viaplay etter rennet, men er likevel oppgitt over at han ikke gjorde én ting annerledes.

– Skulle jeg kjørt igjen hadde jeg kanskje tatt ned farten litt i de partiene av løypene hvor det slo litt ekstra, sier en selvkritisk Kilde.

I intervjuet med rettighetshaveren etter rennet innrømmet Kilde at han hadde fått med seg Odermatts fantomløp, og lot seg stresse av det.

– Jeg så Odermatt kjøre før jeg skulle ut, og tenkte at «nå må jeg kjøre, liksom». Jeg visste at han kom til å bli vanskelig å slå, han kjørte klokkerent. Jeg kunne egentlig ha satt ned farten litt, men det er lett å glemme i kampens hete, innrømmer Kilde.

Les også: Norsk fotball i kulissene: Nytt norsk stortalent klar for dansk toppklubb

Uslåelige Odermatt

Odermatt var i det uslåelige hjørnet, og leverte bestetid i hele fire av seks etapper. Sveitseren endte over sekundet foran samtlige konkurrenter, med tiden 1:47.05.

– Se på Marco Odermatt her, han setter standarden. Hvis han fortsetter denne farten så skal det bli utrolig vanskelig for Kilde, kommenterte Viaplay-kommentatorene underveis i løpet.

– Hjelp, Marius. Hjelp! Odermatt kjører inn til en vanvittig tid. Kilde må gjøre noe helt, helt spesielt i dag om han skal ta gullet, lød det i det sveitseren kjørte i mål.

Avstanden på 48 hundredeler er den største seiersmarginen i utfor i VM-sammenheng siden Aksel Lund Svindal kjørte ned til en knusende seier i Åre-VM i 2007.

Da kjørte Svindal ned 72 hundredeler foran canadiske Jan Hudec.

Topp tre:

1) Marco Odermatt, SUI (1:47.05)

2) Aleksander Aamodt Kilde, NOR (+0.48)

3) Cameron Alexander, CAN (+0.89)

Øvrige nordmenn:

15) Adrian Smiseth Sejersted, NOR (+1,58)

Norske startnummer:

Adrian Smiseth Sejersted – 3

Aleksander Aamodt Kilde – 15