Rivaler vil plukke opp tråden

Roger Federer har mange gode minner fra tidligere kamper mot Andy Murray i London.

Roger Federer har mange gode minner fra tidligere kamper mot Andy Murray i London. Foto: Toby Melville (Reuters)

Både Roger Federer og Andy Murray har lyst til å fortsette der de slapp når de møtes til en ny storduell på centercourten i Wimbledon fredag.

Forrige gang de møttes i Grand Slam-turneringen sør i London, kunne Federer juble for sin sjuende Wimbledon-tittel og den 17. Grand Slam-tittelen i sin enestående karriere.

Murray tørket tårer den dagen i 2012. Det var hans fjerde finaletap i Grand Slam-turneringer, og mange begynte å lure på om han noen gang kom til å vinne en stor turnering.

Bare seks uker senere var det Murrays tur til å juble. Forrige gang de to møttes på centercourten i Wimbledon handlet det nemlig om OL-finale, og da seiret hjemmefavoritten overlegent i tre strake sett.

– Jeg føler at jeg spiller bedre tennis nå enn jeg gjorde da, sier Murray, som har vunnet to Grand Slam-titler siden da. Federer står fortsatt stille på 17.

I 2013 ble Murray første britiske vinner av herresingle i Wimbledon siden Fred Perry 77 år tidligere.

Overlegen

Selv om Federer er uten Grand Slam-titler de tre siste årene, har ikke Murray noen grunn til å føle seg skråsikker på seier. Det er nemlig Federer som har grunn til å glede seg om det skal gå som sist han møtte Murray i London.

I fjorårets verdenstourfinale i november ga han Murray en omgang juling skotten sent vil glemme. 6-0, 6-1 endte den kampen.

– Jeg tror ikke de tidligere kampene vi har spilt her vil ha mye å si for utfallet fredag, sier Murray.

33-årige Federer tynges ikke av alderen og er fortsatt både rangert og seedet over 28-årige Murray, men det spørs hvor mange flere sjanser han får til å sanke ytterligere Wimbledon-titler. Det er mye som står på spill fredag.

Totalt har rivalene spilt mot hverandre 23 ganger, og Federer har en knepen ledelse med 12-11. På britisk jord står det derimot 5-1. OL-finalen er Murrays eneste hjemmeseier mot Federer.

Stor favoritt

Premien for vinneren fredag er sannsynligvis en finale søndag mot tittelforsvarer og verdensener Novak Djokovic. Han utfordres av den franske outsideren Richard Gasquet i fredagens første semifinale.

Gasquet har spilt semifinale i Grand Slam-turneringer bare to ganger tidligere, og tapt dem begge. Han har også jobbet klart hardest for å komme så langt i turneringen. Mens de tre andre vant sine kvartfinaler i strake sett, trengte Gasquet fem tøffe sett for å slå ut fjerdeseedede Stan Wawrinka.

Djokovic har vunnet 11 av 12 tidligere kamper mot Gasquet, og det eneste tapet var helt tilbake i 2007. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.