*Nettavisen* Sport.

River Plate til VM-finale

HELT: Lucas Alario scoret kampens eneste mål da River Plate slo Sanfreece Hiroshima. Foto: Kazuhiro Nogi (Afp)

Slet seg til seier.

16.12.15 19:04

River Plate-trener Marcelo Gallardo pustet lettet ut etter at hans lag slo Sanfrecce Hiroshima 1-0 onsdag og spilte seg fram til VM-finale for klubblag.

Lucas Alario ble matchvinner i det 72. minutt, da keeper Takuto Hayashi ikke greide å klarere Leonardo Ponzios frispark ordentlig. Alario satte hodet på ballen.

I andre ende av banen gjorde Marcelo Barovero en rekke gode redninger da det japanske hjemmelaget presset i første omgang.

Helt siden seieren i Libertadores Cup i august har den argentinske storklubbens spillere, ledere og tilhengere visst at en finalekamp mot Lionel Messi og hans Barcelona var rett om hjørnet.

Samtidig visste de at en vrien semifinale mot en antatt dårligere motstander måtte gjøres unna først. Skuffelsen ville vært enorm om det ikke hadde gått. 15.000 River Plate-fans har reist 18.000 kilometer fra hjemlandet, og de ville vært alt annet enn fornøyd om det hadde blitt stopp i semifinalen.

Seierspress

- Vi bare måtte komme til finalen, det var ingen annen mulighet, sa Gallardo etter den hardt tilkjempede seieren over laget som deltar i turneringen som vertslandets Japans representant.

De øvrige deltakerne er alle kontinentale mestere. Mens River Plate gikk direkte til semifinale, slik mesterlagene fra Sør-Amerika og Europa gjør, måtte Sanfrecce Hiroshima slå ut Auckland City (Oseania) og Mazembe (Afrika) for å komme til semifinale.

Laget gjorde et godt forsøk på å slå River Plate også, men kom til kort.

- Alle disse folkene kom hit med samme drøm, og vi måtte bære ansvaret det var å sikre dem finalen de ønsker. Det er en befrielse å ha klart det. Nå kan vi endelig nyte øyeblikket, sa Gallardo.

Heier på Barcelona

Torsdag spiller Barcelona mot kinesiske Guangzhou Evergrande. I turneringens nåværende form (siden 2005) har den europeiske mesterligavinneren tatt seg til finale hver eneste gang.

De søramerikanske lagene har hatt større problemer og tapte semifinalen både i 2010 (Internacional) og 2013 (Atletico Mineiro).

- Vi måtte spille intelligent, holde roen og unngå desperasjon. Det var en veldig farlig kamp mot et lag som ikke hadde tapt på lenge, sa Gallardo.

Alt som nå kan ødelegge finalen alle argentinere har gledet seg til, er et sjokktap for Barcelona torsdag.

- Vi håper alle at Barcelona vinner, sa Gallardo. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag