RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ærlig talt, Johan Remen Evensen!

Foto: Primoz Lovric (Scanpix)
Vi griller en av verdens råeste skiflygere på Tour de France.

Johan Remen Evensen (24) har hoppet 224,5 meter i Oberstdorf og har medalje i både OL og VM. Kommende sesong sikter han seg inn mot verdensrekorden, i Vikersund. Moldehopperen følger også med på Tour de France mens han forbereder seg til en ny og lang sesong.

- I hvilken grad følger du sykkelsporten, og når begynte du å følge den?

- Jeg er generelt interessert i sport, men oppdaget Tour de France sommeren 2004 da jeg var skadet med sprukken nyre og satt inne hele sommeren! Følger vel mest med under touren, men får med meg resultater og skandaler utenom det også!

- Bruker du sykkelen som alternativ trening? Hvor mye? Fordeler og ulemper ved å bruke den i din idrett?

- Kjøpte meg en skikkelig racersykkel for noen år tilbake, men den ble solgt da jeg flyttet til Oslo. Det ble for tungvint å sykle med den i byen. Jeg brukte den en del i forbindelse med å holde vekten nede med lange rolige turer en til to ganger i uka. Ulempen må jo være at det var litt for gøy å kjøre fort, og da ble det litt for tungt over lang tid, noe som bygger musklene i bena helt feil i forhold til det man trenger i skihopping. I hopp trenger man kun å bruke musklene i 0,3 sekunders maksimal styrke.

- Fortell om ditt beste Tour de France-minne!

- Da Kurt Asle Arvesen var med i et brudd som gikk inn i 2005, rykket ifra på slutten, og det så ut som at han skulle vinne, men så stivnet han og ble tatt igjen på målstreken av Paolo Savoldelli. Da sto jeg i sofaen hjemme å skrek! Først av glede, så av full fortvilelse! Nydelig!

(Intervjuet fortsetter under bildet)

- Hvem holder du som favoritt til å vinne Tour de France i 2010? Hvorfor?

- Må jo være litt Norsk og gå for et longshot, men hadde vært rått om Edvald Boasson Hagen hadde fått til noe stort, men er vel lite sannsynlig siden det er hans første tour!

- Skulle jeg brukt penger hadde jeg nok satset på Alberto Contador.

- Hvilke forventninger har du til de norske rytterne?

- Har stor tro på Edvald, men satser også på etappeseier og grønn trøye til Thor Hushovd

- Hvem er din favorittrytter i feltet?

- I år må det bli Edvald

- Har du en annen sykkelrelatert historie du vil fortelle?

- Det var første gang jeg var ute på tur med pedaler som var festet fast til skoen. Følte jeg hadde skikkelig god kontroll på sykkelen og skulle leke meg litt på bakhjulet. Det endte opp litt for langt bak, så jeg skulle bare sett ned foten, men den satt jo fast! Hadde jo ikke akkurat lært meg teknikken med å klikke disse greiene fort av og på, så da gikk det rett på ryggen! Regner med, og håper, jeg ikke er alene om å ha gjort det!

procycling.no takker Johan Remen Evensen for svarene, og ønsker han lykke til med forberedelsene til hoppsesongen!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere