RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ro dere ned, Klanen

Sist oppdatert:
Thomas Enger blogger om Martin Andresen, Vålerenga og Klanen.

Vålerengas posisjon på tabellen blir diskutert både eksternt og internt i klubben for tiden. Etter 1-2-tapet for Strømsgodset mandag kveld ble spillende trener Martin Andresen sitert på at han ikke er så fryktelig opptatt av tabellen nå, og reaksjonene lot ikke vente på seg.

I onsdagens Aftenposten tok Klanen til orde for at de ville ha en mer ydmyk sjef, en som opptrådte mer respektfullt overfor fansen, som betaler store summer hvert år for å følge laget de elsker.

- Vi vil ikke være noe bunnlag. Derfor er det respektløst å ikke bry seg, sa Klanens talsmann Espen Knutsen.

Det er forståelig at fansen reagerer, når det tilsynelatende kan virke som om Vålerengas trener stiller seg likegyldig til at laget ligger på 10. plass i Tippeligaen. Før sesongen hadde akkurat det gitt en temmelig høy odds. Likevel synes jeg Klanen overreagerer. Eller mer presist: jeg synes de reagerer unødvendig, og jeg får følelsen av at det handler minst like mye om et markeringsbehov som en betimelig korreks overfor lagets trener. Enten det eller så er det Aftenposten, ikke akkurat noen bauta for grensesprengende nyhetsjournalistikk, som forsøker å så en konflikt mellom supportere og trener.

For selvsagt gir ikke Martin Andresen blaffen i at laget ligger på 10. plass. Han er selvsagt ikke fornøyd med at det ikke har gått helt etter planen, at poengene uteblir. Innerst inne hadde han sikkert håpet at denne sesongen skulle vise alle hvor viktig han er, både som trener og spiller, i en ny klubb, selv om han hele tiden har bedyret at perspektivet er langsiktig.

Selvsagt kunne han ha ordlagt seg mer fintfølende, men i en sesong der marginene er så små som de er, og to trepoengere på rad kan være forskjellen mellom 10. og 4. plass, skjønner jeg godt at han velger å gå i forsvarsposisjon. Han har fått spørsmålet hundre ganger denne sesongen allerede, hvorfor ikke laget hans er med og kjemper om gullet, Vålerenga som hentet så mange profiler før årets seriestart, og blablabla.

Selvsagt er det ikke gøy å titte på tabellen, dersom man er VIF-supporter, og se at laget er et godt stykke under midten. Men Martin Andresen har sagt at han bygger et lag for fremtiden. Og fremtiden er ikke neste kamp. Eller neste kamp der igjen. Det tar tid å bygge en fremtid og høste fruktene av den.

Så istedenfor å markere misnøye, vil jeg heller anbefale Klanen - og ikke minst leder for sportslig utvalg Raymond Johansen (som til TV 2 Sporten onsdag kveld sa at han ikke likte å se Vålerenga på 10. plass på tabellen. Jøss. Det var overraskende.) - å la mannen få arbeidsro. Jeg synes det er fint at noen faktisk har et langsiktig perspektiv i det de driver med. Det mistenker jeg mange andre lag i norsk fotball for ikke å ha.

Vålerenga kommer ikke til å ta gull i år. Til det er avstanden fram for stor. Men laget har en alle tiders mulighet til å vinne cupen, og det er tegn som tyder på at laget er i god utvikling.

Så Klanen: slutt og syt og kom dere heller på kamp. På Ullevaal stadion på mandag var det bare så vidt over 8500 tilskuere.

Var det noen som snakket om ikke å bry seg?

THOMAS ENGER

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere