*Nettavisen* Sport.

Ro-VM: Skarstein imponerte i semifinalen, klar for Paralympics i 2020

 

Birgit Skarstein under damer PR1 singlesculler i ro-VM i Linz, Østerrike. Foto: Bàlint Czucz / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Birgit Skarstein sikret seg plass i finalen i ro-VM og billett til neste års Paralympics etter å ha vunnet semifinalen i singlesculler i Linz.

Den norske pararoeren ble klokket inn på tiden 10.32,45. Det holdt til seier og finaleplass med god margin for den regjerende verdensmesteren.

Skarstein virket sterk og tok umiddelbart ledelsen i heatet. Den norske 30-åringen lå i front til siste meter. Med plass i finalen sikret hun seg samtidig billett til neste års Paralympics i Tokyo.

Fra dette heatet tok også den ukrainske og tyske båten seg videre til finale.

I finalen møter Skarstein blant annet israelske Moran Samuel og franske Nathalie Benoits som var overlegne i den første semifinalen. De to rodde sin semifinale på 10.35,65 og 10.51,81 minutter. Også amerikanske Hallie Smith tok seg til VM-finalen fra det første heatet på tiden 11.14,59.

Tidligere fredag ble den norske toeren med Siri Eva Kristiansen og Hanna Inntjore sist i D-finalen, mens Maia Lund ble nummer fire i B-finalen i lettvekt singlesculler. I herrenes lettvekt singlesculler rodde Ask Tjøm inn til fjerdeplass i D-finalen.

Senere fredag skal regjerende verdensmester Kjetil Borch ut i sin semifinale, også det i singlesculler. Borch tok seg til semifinalen etter å ha ledet fra start til mål i sin kvartfinale. Hortensroeren kom da i mål på 6.49,40, femte beste tid i kvartfinalene.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.