*Nettavisen* Sport.

Ro-VM: Sykdomstrøbbel for Brun og Strandli, må ut i oppsamlingsheat

Roerne Kristoffer Brun (t.v.) og Are Strandli er klare for VM-kvartfinale i Linz. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Roerne Kristoffer Brun (t.v.) og Are Strandli er klare for VM-kvartfinale i Linz. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Are Strandli og Kristoffer Brun er plaget av sykdom i ro-VM. Søndag kom den norske lettvektsdobbeltsculleren inn til 4.-plass forsøket.

25.08.19 17:25

Kun de tre raskeste båtene tok seg direkte til VM-kvartfinale i søndagens forsøksheat i den østerrikske byen Linz. De plassene tok Tsjekkia, Spania og Kina.

Brun og Strandli hang godt med halvveis, men de siste 1000 meterne dro de tre båtene sakte, men sikkert fra den norske duoen. Den norske båten ble klokket inn på tiden 6.46,22, noe som var 15 sekunder for sent til å knipe en topp tre-plass.

Dermed må den norske duoen ut i oppsamlingsheat, der en ny mulighet til kvartfinaleplass venter. Oppsamlingen går av stabelen mandag.

Isolert

Landslagssjef Johan Flodin opplyser til Aftenposten at Strandli hadde magetrøbbel natt til søndag.

– Are har hatt magesyke i natt. Vi hadde ikke noe alternativ annet enn å ro dette løpet. Han var litt bedre på morgenen, men energiløs. Så har vi naturligvis isolert dem, sier Flodin.

Det begynner nesten å bli en vane at de norske gutta sliter med sykdom i forbindelse med et stort mesterskap.

Under VM i fjor var det Kristoffer Brun som slet med sykdom. Under årets EM var det Strandli som måtte kaste inn håndkleet etter en forkjølelse.

Direkte til kvartfinale

Derimot ble det direkte kvartfinaleplass på den norske toeren med Siri Eva Kristiansen og Hanna Inntjore. De norske damene ble nummer fire i sitt heat, noe som holdt til en direkteplass til VM-kvartfinalen.

Den norske båten kom inn knappe 20 sekunder bak den canadiske vinnerbåten i heatet.

Den norske dobbeltfireren med Olaf Tufte, Erik Solbakken, Martin Helseth og Oscar Stabe Helvig klarte ikke å direktekvalifisere seg til semifinale. Kvartetten rodde inn til fjerdeplass i sitt forsøksheat og må ut i oppsamlingsheat.

Kun de to raskeste båtene gikk direkte til semifinale, og den norske båten kom inn på tiden 6.46,22, knappe 15 sekunder bak den spanske båten på andreplass. Det var ytterligere to sekunder opp til den tsjekkiske vinnerbåten.

Borch direkte til kvartfinale

Kjetil Borch var den siste nordmannen ut søndag. Han tok seg direkte til kvartfinale etter å ha vunnet sitt heat overlegent. Nordmannen ledet både etyter 500 og 1000 meter, og avstanden ned til konkurrentene økte hele tiden.

Borch kom i mål på tiden 6.59,25. Det var fem sekunder foran sveitsiske Nico Stahlberg.

Ask Tjøm klarte imidlertid ikke å ta seg direkte til kvartfinale i herrenes lettvekt singlesculler. Tjøm rodde inn til fjerdeplass, men det var kun de tre raskeste som går direkte til kvartfinale. Tjøm hadde heng på tredjeplassen helt til det siste. Da tok kreftene slutt og nordmannen tredjeplass ble til fjerde.

Dermed må også Tjøm ut i oppsamlingsheat for å nå en kvartfinale. Knappe 15 tideler skilte den norske jenta fra den amerikanske båten som ble nummer to. Kun de to beste unngikk oppsamlingsheat.

Petter Tufte og Erling Øyasæter kom sist inn av de seks båtene i forsøksheatet for herrer dobbeltsculler. Dermed ble det heller ingen direkteplass til kvartfinale for duoen.

Også Marianne Madsen må i oppsamlingsheat i singlesculler, etter at hun ble nummer tre i sitt heat. Hun var ni sekunder bak vinneren Magdalena Lobnig. Kun de to beste i heatet gikk direkte til kvartfinale.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.