Gå til sidens hovedinnhold

Røa imponerte i Kitzbühel-debuten – mer trøbbel for Jansrud

Henrik Røa overrasket som beste nordmann på 16.-plass i søndagens klassiske utforrenn i Kitzbühel. For lagkamerat Kjetil Jansrud ble det en ny nedtur.

Det ble en spesiell dag for Røa. I debuten i den ikoniske «Die Streif»-løypa endte han mange plasser foran rutinerte Jansrud, som kun ble nummer 26.

Hele 72 hundredels sekund skilte nordmennene.

Røa hadde problemer i den fryktinngytende bakken, men 25-åringen holdt seg på skiene, brukte musklene godt og satte karrierebeste i verdenscupen med solid margin.

Før søndagens renn hadde han en 46.-plass som bestenotering. Han var 1,57 sekunder bak vinneren Beat Feuz. Sveitseren vant også fredagens utfor, som var et renn Røa ikke fikk kjøre da vinden tvang arrangøren til å sette strek etter 30 startende.

Langt bak

Jansrud ville heve seg etter 18.-plassen før helgen, men i stedet gikk det motsatt vei. 35-åringen greide ikke å få fram storfarten og la igjen mye tid ned mot mål.

Han klokket til slutt inn over to sekunder bak teten.

På toppen var han uheldig med forholdene. Tåka var på sitt tykkeste da han satte utfor, og han måtte justere i landingen i det første hoppet.

Mangler flyt

Etterpå ville han ikke skylde på den østerrikske tåka.

– Jeg følte ikke at den hadde noe å si. Man ser ikke så mye i Kitzbühel uansett. Jeg har ikke den flyten jeg vil ha, men jeg hadde ikke sett for meg å være bak med over to sekunder, sa Jansrud til TV 2.

Han føler det nødvendige trøkket mangler.

– I utgangspunktet er jeg en teknisk kjører, så jeg bør kunne henge med her.

Feuz vant rennet 17 hundredeler foran den franske 40-åringen Johan Clarey. Sistnevnte ble den eldste på verdenscuppallen i Kitzbühel noensinne.

Søndagens renn ble utsatt fra lørdag på grunn av værforholdene. Endringen flyttet super-G-konkurransen til mandag.

(©NTB)

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter