Gå til sidens hovedinnhold

Røa vil tilbake i toppen

Til tross for en turbulent periode i vinter, er "Dynamite"-jentene nå klare for sesongstart.

RØA: – Det at så mange spillere har sluttet har styrket samholdet i laget vårt. Det har svekket oss litt sportslig, men alle som er her har også begynt å ta mye mer ansvar. Vi er veldig stolte av å spille på Røa, sier kaptein Gunhild Herregården.Røa kom på fjerdeplass i fjorårets sesong, i tillegg til at de tok sølv i cupen.

– Vi er ikke så opptatt av resultatene i år, det er viktigere at prestasjonene blir bedre og at vi utvikler oss. Jeg tror det kommer til å føles veldig bra å løfte pokalen igjen når vi har kjempet så lenge sammen. Om vi ikke klarer det i år, skal vi klare det senere, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Sjokkert over spillerflukten i Røa

Optimistisk trener

Geir Nordby har vært trener i Røa siden 1997, og har vunnet fire seriegull og fem cupgull med klubben.

– Det er en ny situasjon for meg. Tidligere har jeg vært heldig med å trene lag som har tatt mange pokaler, men nå må vi bygge opp laget på nytt, sier Nordby.

Kapteinen er veldig fornøyd med innsatsen til Nordby denne vinteren.

– Geir har vært en fantastisk trener. I stedet for å legge vekt på alt det negative som har skjedd har han bare vært optimistisk og fokusert på hvordan vi kan bli bedre. Han ser hver enkelt spiller, og det har gjort at vi har utviklet oss veldig mye, sier hun.

Støtteapparatet i Røa har også blitt sterkere i år til tross for spillernedgangen. Blant annet har de hatt mange flere fysiske treninger enn tidligere.

Nye spillere får sjansen

Flere av de yngre jentene på Røa har hospitert med toppserielaget denne vinteren. Søstrene Elen og Alma Botten, som har spilt i Røa hele livet, har begge tatt steget opp i A-lagstroppen.

– Vi har hatt perioder tidligere i Røa hvor vi har måttet bygge opp nye lag, og jeg tror det er sunt for klubben. Da kan andre spillere vise seg fram, slik som Emilie Haavi fikk for noen år siden, sier Andreas Kolle, tidligere webansvarlig i Røa.

– Vi har mange uslepne blader på laget, tilføyer Nordby.

LES OGSÅ: Caroline Knutsen: - Slottet er jevnet med jorden

Håper på mer publikum

– For at vi skal klare å komme oss opp i toppen igjen er vi avhengige av støtte fra lokalbefolkningen. Det har mye å si at de kommer på kampene og kjøper i kioskene, informerer treneren.

Røa spiller første seriekamp mot Stabæk på lørdag.

– Jeg håper flest mulig vil komme på stadion, legger Gunhild til.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin