RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roar i superform

Sist oppdatert:
Roar Ljøkelsøy har funnet tilbake superformen. 30-åringen sikret Norge sølv i laghopp.

Det var umulig å gjøre noe med Østerrike i søndagens laghopping under VM i Sapporo, men Norge presterte likevel bedre enn forventet da Mika Kojonkoskis gjeng hoppet til VM-sølv.

Best av alle var Simon Amman fra Sveits og Polens veteran Adam Malysz, men Roar Ljøkelsøy fulgte hakk i hæl med sine hopp på 134 og 126,5 meter. Også Tom Hilde imponerte i sitt andrehopp, da han landet på 130,5 meter.

Finland skuffet stort
- Gutta har gjort en kjempejobb, konstaterer sportssjef Clas Brede Bråthen.

- Det er først og fremst Roar og Tom som leverer maks, de to andre har mer å gå på, mener Bråthen.

Nå er Ljøkelsøy definitivt å regne med blant medaljekandidatene i liten bakke. Anders Jacobsen viste fremgang, og har en uke på seg til å finne tilbake til godfølelsen før de neste hoppmedaljene skal deles ut i Sapporo.

Finland skuffet stort og måtte ta til takke med en skuffende fjerdeplass. På forhånd var det ventet at finnene ville kjempe mot Østerrike om seieren, men allerede tidlig i første omgang ble det klart at Finland ikke ville blande seg inn i gullkampen.

Stor seiersmargin
Finlands førstemann, Arttu Lappi, landet på 104,5 meter i første omgang. Allerede da var gullhåpet i praksis borte.

Østerrike hadde fire mann blant de ti beste i lørdagens storbakkerenn, og var knepne favoritter foran Finland før søndagens renn. Og i motsetning til finnene, levde østerrikerne opp til forventningene.

Wolfgang Loitzl, Gregor Schlierenzauer, Andreas Kofler og Thomas Morgenstern hoppet jevnt bra i samtlige åtte hopp, og vant med nesten 50 poengs margin til Norge.

Stolt Kojonkoski
- Jeg er stolt av laget. Vi hadde et urutinert lag, mens Østerrike har vært det beste laget hele sesongen og vant helt fortjent, sa Mika Kojonkoski til NRK etter sin 14. medalje som landslagssjef for Norge.

Japan tok en overraskende tredjeplass på hjemmebane.

Sveits hadde i motsetning til sine konkurrenter plassert sin bestemann, Simon Ammann, i første pulje. Den unge sveitseren leverte også første omgangs beste hopp med 136 meter. Han fikk imidlertid ikke nok støtte av lagkameratene til å kunne kjempe om medalje, selv om han også i andre omgang landet på 136 meter og hoppet lengst av alle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere