RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Nettavisen (TV 2))

Roar Strand uten smerter

Sist oppdatert:
Da Roar Strand våknet opp i Trondheim i dag, var det uten smerter. Slik har det ikke alltid vært.

LA MANGA (Nettavisen): Roar Strand er Norges mest meritterte fotballspiller med sine 14 seriemesterskap, og samtidig den med flest seriekamper på øverste nivå – hele 359.

Men:

I en alder av 37 år føler han seg langt piggere enn det han var for noen år siden, og selv om han siden 2004 har sagt at «dette blir mitt siste år med toppfotball», så utelukker han ikke helt at det kan bli ytterligere en sesong etter denne.

- Jeg har vel truet med å legge opp de tre siste sesongene, men sjansen for at jeg fortsetter er ikke veldig store. Kanskje en prosent, smiler han lurt.

- Tungt å gå ned trappene
Likevel, han innrømmer at kroppen nå føles atskillig bedre enn hva den gjorde på begynnelsen av dett årtusenet.

- For tre-fire år siden var det veldig vondt å stå opp. Det var en periode med mye smerter.

- Det var tøft å komme i gang, og å komme ut av soverommet og ned trappene til etasjen under, var veldig tungt.

Slik er det ikke lenger. Nå har han blitt flinkere på å ta vare på sin egen kropp, som dermed fungerer bedre.

- Jeg er blitt mer fornuftig, og trener riktigere.

- Først og fremst har jeg trent mer systematisk, og bruker langt mer tid på styrketrening. Det gjorde jeg faktisk aldri tidligere, innrømmer løpsmaskinen.

Kjedelig med styrketrening
Etter at han begynte med styrketrening, så han brått en endring i sin fysiske tilstand.

- Før syntes jeg det var kjedelig å trene styrke, men nå ser jeg hvor skadeforebyggende det kan være.

- Det har hjulpet meg mye, spesielt når det gjelder slitasjeskader, sier Strand, som har 42 landskamper for Norge.

Nå gleder han seg til nok en sesong med Rosenborg, hvor han har tilbrakt 17 av sine 18 sesonger på høyeste nivå i Norge. Han mener trønderne har mye å by på i år også, selv om det er et stykke frem til godt, gammelt RBK-nivå.

- Rosenborg er blant de beste lagene i Norge, men for å komme ut i Europa må vi heve oss. Det er fortsatt et stykke frem hva gjelder samhandlingen, mener midtbanespilleren.

I dialog om fremtiden
Selv mener han også han har et stykke frem til gammel form, ettersom høstens ankelskade satte ham et stykke tilbake. Likevel startet han tre av Rosenborgs fire kamper på La Manga, og han håper det blir langt flere utover sesongen.

- Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste for å være med i år også, smiler 37-åringen, som likevel innrømmer at det kan komme til å legge støvlene på hylla noe tidligere enn planlagt, blir han forvist til en oppgave som trøndersk saftblander.

- Jeg skal selvfølgelig støtte de som spiller i klubben best mulig, men hvis jeg ikke får spille så vet jeg ikke hva jeg gjør.

- Selv om det er vanskelig å tenke seg en hverdag uten fotball, så er jeg allerede i en dialog med klubben om min tid etter aktiv spillekarriere, innrømmer Roar Strand, tidenes mestvinnende, norske fotballspiller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere