RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Robben gjorde Mourinho glad

Sist oppdatert:
Jose Mourinho var en svært stolt trener etter at nederlandske Arjen Robben sørget for å sende Everton hjem uten poeng i toppoppgjøret på Stamford Bridge. Med seieren topper Chelsea Premier League.

CHELSEA - EVERTON 1-0: Scoringen kom i det 72. minutt på en nydelig kontring. Robben kom alene med Nigel Martyn og lobbet over han og i mål. Dette var for øvrig nederlenderens første nettkjenning for London-laget, og en scoring som søget for at laget ligger tre poeng foran Arsenal på tabellen. The Gunners klarte nemlig bare uavgjort borte mot Crystal Palace senere lørdag kveld.

Fornøyd Mourinho
Etter kampen uttalte Chelsea trener José Mourinho at han var svært fornøyd med målscorer Arjen Robben:

- Han er en spesiell spiller. Og vi har ikke sett han sammen Didier Drogba ennå. Drogba er en annen spesiell spiller, sa han ifølge BBC.

Mourinho var også imponert over Everton:

- Det var en spesiell kamp mot en spesielt lag. De utgjør det høyeste og sterkeste laget jeg har sett i England, forklarte han, og skrøt også av eget mannskap:

- Jeg synes laget mitt har alt, og vi har en fantastisk holdning. Vi forsvarer oss bra og skaper sjanser.

Sjanserikt
Kampen kunne begynt riktig ille for vertene. Evertons Steve Watson mente John Terry handset da han blokkerte liggende, men dommeren ville ikke dømme straffe. Chelsea kunne på sin side gått opp i ledelsen etter 18 minutter. Evertons Allessandro Pistone snublet da han prøvde å klarere et innlegg i feltet. Terry fikk skutt, men Pistone gjorde det godt igjen ved å klarere skuddet.

Få minutter senere fikk imidlertid Everton en kjemepsjanse da Tim Cahill headet nydelig mot Chelsea-buret. Petr Cech preseterte en superredning og fikk klarert ballen.

Det var likevel Chelsea som var best i første omgang. Liverpool-laget produserte ikke like mye før hvilen, mens vertene på den annen side var mer produktive. Målscorer Robben hadde to skudd som henholdsvis ble slått i tverrliggeren og gikk over. Islendingen.Eidur Gudhjonson og Damien Duff var også farlig frempå, men begge gangene klarte forsvaret å klarere.

Burde ha scoret
Ti minutter etter hvilen var det rett og slett merkelig at Everton-trener David Moyes ikke kunne notere seg for en scoring for sine disipler. Etter en kort corner ble et innlegg slått til Alan Stubbs, som sto helt alene i feltet i en god posisjon. Headingen gikk imidlertid utenfor - til stor fortvilelelse for gjestene fra Goodison Park.

Etter dette var det igjen Chelsea som var giftigst. Robben skjøt like utenfor på et frispark fra 16 meter, Stubbs blokkerte Lampards skudd fra fem meter, mens Gudhjonson - alene med keeper - skjøt over fra omlag fem meter.

Innbytter Kevin Campbell kunne ha utliknet fire minutter før ordinær tid. Han fikk ballen servert av Marcus Bent som dro seg fri inne i feltet. Foran Cech klarte imidlertid Campbell å skyte utenfor.

Etter kampen var likevel Everton-trener David Moyes langt fra en slagen mann:

- Selv om vi tapte, kom vi fra denne kampen med en enda bedre følelse enn vi hadde på forhånd, sa han ifølge BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere