Gå til sidens hovedinnhold

«Robber» vinnere fra konkurrentene

Det nye sykkellaget fra Bergen har skaffet seg solide forsterkninger.

I august omtalte procycling.no planene om å skape et nytt semiprofesjonelt sykkellag med base i Bergen. Initiativtakerne er Jan Roger Jensen og Frode Jarle Jacobsen.

Nå skriver vi oktober og flere biter har etter det procycling.no erfarer falt på plass, samtidig som mye også ikke er klart.

Rekrutteringen av nye ryttere er kanskje det området hvor laget fra Bergen har kommet lengst.

Til nå er følgende ryttere klare for laget: Marius André Hafsås og Sindre Eid Hermansen fra Ringeriks-Kraft Look, Stian Remme og Sondre Sørtveit fra Joker Merida og Filip Eidsheim fra Øster Hus-Ridley.

Av disse fem er det bare Sindre Eid Hermansen som ikke har tilknytning til bergensområdet.

Sportssjef i Øster Hus-Ridley Morten Hegreberg bekrefter tapet av Eidsheim.

- Jeg ønsket Filip med videre, men jeg har hatt gode samtaler med han og ønsker han lykke til i det nye laget, sier Hegreberg til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Solid stamme
Dermed har det nye laget fra Bergen skaffet seg en solid grunnstamme av ryttere allerede. Stian Remme og Sondre Sørtveit har begge blant annet vunnet etapper i Ringerike GP for Joker-lagete.

Filip Eidsheim står med én UCI-seier fra 2010. Året etter ble han nummer 12 i U23-VM i København. Han var fast inventar på U23-landslaget så lenge han var ung nok.

Marius André Hafsås er den eneste rytteren på Ringeriks-Kraft Look som har kjørt inn UCI-poeng i utlandet denne sesongen.

Trener Fredrik Mohn, som de siste par årene har vært knyttet til Ringeriks-Kraft, blir også med over til det nye laget. Han er mest kjent for å ha vært treneren til Edvald Boasson Hagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Noen har også sagt nei
Selv om det nye laget har fått inn en rekke nye navn, er det også flere ryttere som har sagt nei.

Kristoffer Skjerping (Joker Merida) er blant disse. Det nye laget har ønsket hans underskrift og har sagt seg villig til å matche lønnen han mottar fra Joker.

Noe konkret tilbud kom aldri, da de kun ville lage et tilbud om det var stor sannsynlighet for at Skjerping ville melde overgang.

Junior-VM-deltaker Marius Sylta står også på blokka til laget.

Tre andre ryttere fra Øster Hus-Ridley har også vært aktuelle. Det gjelder Nicholas Hammersland, Tormod Hausken Jacobsen og August Jensen. Førstnevnte er fra Bergen.

Ifølge Hegreberg fortsetter de tre i Øster Hus-laget.

Kommentarer til denne saken