RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Robbet Fiorentina

Sist oppdatert:
Bayern München bør sende Real Madrid minst ett dusin konfektesker i takknemlighet.

Snaut 200 millioner kroner skal Bayern München ha betalt til Real Madrid for å få Arjen Robben til Tyskland. Det må kalles et røverkjøp, og en god del av pengene kommer tilbake til klubbkassereren etter at den 26 år gamle nederlenderen sikret den tyske storklubben en plass i kvartfinalen i Champions League.

I Bundesliga har Robben signert åtte scoringer, mens det på papiret ser beskjedent ut med bare to mål i Champions League. Men tirsdagens scoring var av det svært viktige slaget - den sikret nemlig 4-4 og avansement på bortemålsregelen.

Den var også av det herlige slaget.

Robben mottok ballen ute på høyrevingen, skar innover i banen, fintet seg enkelt forbi et par motspillere, og da Fiorentinas keeper Sebastien Frei var dekket av et par forsvarsspillere, løsnet Robben skudd. Fra 25 meters hold skrudde ballen i mål, høyt oppe i Freis høyre hjørne.

- Vi var smarte som holdt ballen langs bakken. Over to kamper har vi vist oss som det sterkeste laget, sa Bastian Schweinsteiger til Sky Italia etter at avansementet var sikret.

Gilardino og Jovetic
Stakkars Fiorentina har grunn til å føle seg snytt. Hjemmelaget var nemlig best i denne kampen.

Juan Vargas sendte det lilla Firenze-laget i ledelsen da han på mesterlig vis skrudde ballen i mål fra spiss vinkel etter en klønete retur fra Bayerns målvakt Hans-Jörg Butt.

Stevan Jovatic økte ledelsen til 2-0, og ga dermed Fiorentina ledelsen 3-2 sammenlagt, snaut ti minutter ut i andre omgang. Målet kom etter den kanskje aller lekreste detaljen i Champions League tirsdag kveld. Alberto Gilardino sto langt inne i Bayerns sekstenmeter da han mottok en knallhard pasning fra høyrekanten.

I stedet for å dempe den, vende mot mål og avslutte selv, valgte den italienske landslagsspissen å dempe ballen med hælen, bakover til Stevan Jovetic, som enkelt kunne plassere ballen forbi sjanseløse Butt. Det var utsøkt fotball, og det gjorde nok tyskerne nervøse, både på banen og tribunen.

72 sekunder i himmelen
Tysk vinnermentalitet skal man imidlertid ikke undervurdere, ei heller når den kommer i form av nederlandske spillere i tyske klubblag. Mark van Bommel reduserte til 1-2 og utlignet dermed til 3-3 med et hardt og velplassert skudd fra 19 meter, som snek seg inn helt nede ved den venstre stolperoten.

Stevan Jovetic ga Fiorentina en ny tomålsledelse, da han skubbet bort Daniel van Buyten etter en ny pasning fra Gilardino, før han satte ballen mellom beina på hjemmelagets keeper Sebastien Frei og i mål.

Men så var det Arjen Robben, da. Den tidligere Real Madrid- og Chelsea-vingen skrudde inn Bayerns andre mål for kvelden bare 72 sekunder etter at Fiorentina hadde tatt ledelsen 3-1.

Bayern München holdt unna de siste 28 minuttene, og er sammen med Arsenal klar for kvartfinale i Champions League. Onsdag spiller Real Madrid mot Lyon i Spania (Lyon leder 1-0) og Manchester United mot AC Milan (United leder 3-2) i England. De fire siste åttedelsfinalene spilles tirsdag og onsdag i neste uke.

Les også: Et lag du bare må elske

Nettavisen fulgte Champions League og Premier League minutt for minutt i live-senteret!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere