Gå til sidens hovedinnhold

Robbie robbet Arsenal

Fullstendig dominans, fullstendig kontroll, fullstendig unødvendig. Arsenal-spillerne kunne knapt tro at de hadde rotet bort nok en trepoenger.

ARSENAL - WEST BROMWICH 1-1: Ifølge soccernet.com vant Arsenal skuddstatistikken 11-4 og cornerstatistikken 12-3. De hadde ballen i to tredeler av tida, og så til tider ut som om de hadde tenkt å avholde et scoringsball á la det de det hadde mot Spurs.

Og gudene skal vite at de prøvde.

Imidlertid er ikke Arsenal-maskineriet helt som det det var frem til utgangen av forrige måned. 2-0-tapet for Manchester United ser ut til ha rystet forrige sesongs ligamestere langt inn i grunnvollene, men der de tidligere tok ledelsen og deretter hengte av motstanderen med et par kjappe scoringer til, så ser det ut til at neste trekk nå er å la motstanderen få et kjapt mål i stedet.

Det skjedde mot Southampton, det skjedde mot Crystal Palace, det skjedde mot Tottenham og lørdag skjedde det sannelig mot West Bromwich også.

Det har altså skjedd i alle ligakampene siden United-tapet!

Bom, bom, bom
Mot West Bromwich så sto scoringssjansene i kø, og Pascal Cygan, Thierry Henry og Patrick Vieira matte alle klø seg i hodet etter kampen og lure på hvordan de kunne gå av banen uten nettkjenning.

Av Arsenal-spillerne var det kun Robert Pires fikk gleden av å dytte ballen inn i nettmaskene på Highbruy. Franskmannen som nylig ble vraket på landslaget viser fortsatt god (scorings-)form for den forhenværende ligamesteren, og etter et nydelig løp avslutten han fra 15 meter. Skuddet var løst, og alle trodde det skulle være keepermat for den ellers fremdragende Russell Hoult i WBA-målet. To dager før sin 32-års dag rotet imidlertid den tidligere Portsmouth-keeperen det skikkelig til for seg selv, og ballen trillet forsiktig over mållinja.

Henry-kollaps
Like etterpå var det Thierry Henrys tur til å kjøre slalåm med West Brom-forsvarerne. Fra ti meter skulle franskammen i realiteten bare trille ballen i mål, men den ellers så iskalde Arsenal-spissen fikk et akutt tilfelle av «Arsenal-nerver», og bommet fullstendig.

I stedet skulle det være Robbie Earnshaw som skulle få noe å feire. Den walisiske landslagsspilleren hadde bare vært på banen i fire minutter da han viste Arsenal-kollegaene hvordan det skulle gjøres. Greening fikk slått inn, og Earnshaw snek seg frem og dundret ballen i mål fra kort hold.

- Jeg er veldig fornøyd sa WBA-manager Bryan Robson til Sky Sports etter kampen.

- Å komme tilbake når du ligger under for Arsenal på bortebane er en svært sterk prestasjon, hevdet den tidligere Manchester United-stjernen.

Kanskje har han ikke sett så nøye på Arsenal-statikken i moderne tid?

HTML EMBED
Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene