*Nettavisen* Sport.

Roberto Firmino fikset tre poeng for Liverpool mot Wolves

AVGJØRELSEN: Roberto Firmino hamret ballen i mål for Liverpool, og sikret 2-1-seieren.

AVGJØRELSEN: Roberto Firmino hamret ballen i mål for Liverpool, og sikret 2-1-seieren. Foto: Carl Recine (Reuters)

Ny fantastisk seier da nullen sprakk for Liverpool for første gang på 725 spilte Premier League-minutter.

23.01.20 23:16

WOLVES - LIVERPOOL 1-2

Liverpool så ut til å måtte avgi poeng for andre gang denne sesongen, men sikret til slutt 2-1-seieren borte mot Wolves på Molineux. Vi må nå helt tilbake til oktober sist gang Jürgen Klopps mannskap ga vekk poeng, den gang spilte de 1-1 mot Manchester United.

Jordan Henderson sendte Liverpool i føringen i den første omgangen, da han styrte en corner fra Trent Alexander-Arnold i mål. Raúl Jiménez skapte balanse i regnskapet med et hodestøt i andre omgang, etter innlegg fra Adama Traoré.

Selv om Wolves lenge så ut til å påføre Liverpool deres andre poengtap denne sesongen, så dukket Roberto Firmino opp på tampen av kampen og sikret nye tre poeng for Jürgen Klopps lag.

- Dette laget vet ingenting annet, de bare vinner og vinner og vinner, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad, da Firmino hamret inn avgjørelsen i det 84. minutt for Liverpool.

Scoringen til Raúl Jiménez bryter også Liverpools vanvittige forsvarsrekke. De hadde nemlig holdt nullen i syv strake kamper før mexicaneren fant veien til nettmaskene for hjemmelaget.

Det er uansett grunn til bekymring for bortelaget etter at Sadio Mané signaliserte til benken at han måtte byttes ut i den første omgangen. Ifølge BT Sport skal det dreie seg om en potensiell skade i hamstringen.

Det fikk TV 2-ekspert Petter Myhre til å tenne på alle plugger rundt det hektiske kampprogrammet i Premier League, og hvordan det hemmer divisjonens største stjerner:

- De spiller altfor mye kamper, det er galskap, vi har snakket om dette tidligere. Nå slipper vi å se Harry Kane, vi slipper å se Mané, vi slipper å se Jamie Vardy, vi slipper å se Marcus Rashford, tordnet Myhre i pausen.

- Det er de beste spillerne som jeg ønsker å se, men på grunn av dette blir det så mye skader.

Mye av grunnen til Liverpools suksess, skal vi tro The Athletic-journalisten Simon Hughes, er hvordan laget maner hverandre frem:

- Henderson kjeftet Chamberlain, sin beste venn, huden full. Klopp kjeftet Van Dijk, sin beste spiller, huden full. Dette er et høylytt Liverpool-lag. Ingen kommer unna. Man kunne høre dem fra presseplassen på Molineux, skriver Hughes på Twitter.

Klikk på bildet for å forstørre. IKKE LIKE STORE SMIL: Jürgen Klopp skal ha kjeftet Virgil van Dijk huden full.

IKKE LIKE STORE SMIL: Jürgen Klopp skal ha kjeftet Virgil van Dijk huden full. Foto: Paul Ellis (AFP)

Liverpool har halvannen hånd på Premier League-trofeet etter at de har spilt ferdig 23 kamper i den øverste divisjonen av engelsk fotball. De står med 67 poeng, og én kamp mindre spilt enn Manchester City, som har 16 poeng mindre.

- Dette var en stor seier. Wolves gjorde det veldig bra. De er forskjellig fra en del andre lag, fordi de bruker bredden i banen. Vi gjorde det godt med å stoppe Adama Traoré på utsiden, men så går han innover og da må du også stoppe Raúl Jiménez, sa Klopp til BT Sport.

- Vi har mye å bli bedre på, men å se at vi forsvarte oss så godt .. alle jobbet ræva av seg. Jeg er så stolt av gutta, det er helt fantastisk. Det er ikke over før det er over. Så hvorfor skal vi tenke på det (tittelracet)? La oss fortette, det er vanskelig nok, sa Klopp.

Seieren betyr også at Liverpool nå har gått 40 strake kamper i Premier League uten tap. Det er det kun tre andre lag (Arsenal, Nottingham Forest og Chelsea) som har gjort før dem.

For Nuno Espírito Santos mannskap så betyr tapet at de ligger bak Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United. For med 34 poeng, så ligger de på syvendeplass i Premier League, med dårligere målforskjell enn United og Tottenham.

- Det var en god kamp. Vi var organisert defensivt og spilte godt. Vi skapte sjanser og overtaket var der, men vi møtte et godt lag. Jeg er glad på guttas vegne, det handlet om små marginer, sa Wolves-treneren til BT Sport etter kampen.

LES OGSÅ: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Presise Trent

Det var Wolves som skjøt ut av startblokkene på Molineux, og virket som de ønsket å trykket Liverpool bakover i banen tidlig. Matt Doherty var nære ved å gi ulvene en drømmestart, men bommet på en avslutning da et frispark fant ham på bakerste stolpe.

En som ikke bommer er Trent Alexander-Arnold, og hans corner fant Jordan Henderson på første stolpe etter åtte minutter spilt. Liverpool-kapteinen brukte skulderen da han fikset 1-0 for Jürgen Klopps lag.

Doherty hadde en ny megasjanse like etter da Ruben Neves fant ham med et innlegg som følge av en corner. Forsvareren lurte hele Liverpools offsidefelle, men headingen suste utenfor Alissons mål.

Det svingte godt begge veier på Molineux og like før halvspilt ble først Raúl Jiménez' avslutning stoppet før de rødkledde suste på kontra. Mohamed Salah ble spilt fri, så ut til å vende vekk Rui Patricio i Wolves-målet, men avslutningen ble avverget.

Det var hjemmelaget som virket mest giftige utover i omgangen, men hver gang de spilte seg rundt Liverpools midtbane, så var midtstopperkjempen Virgil van Dijk der for å rydde opp.

Det ble uansett et stort skår i gleden for Liverpool etter 33 minutter spilt da Sadio Mané signaliserte til benken at han måtte byttes ut. Han ble erstattet av japanske Takumi Minamino.

Slik det gjerne er med Wolves, så var Raúl Jiménez et konstant uromoment. I det 38. minutt vendte han seg innover i boksen, og fikk muligheten til å skyte. Hans avslutning suste utenfor Alissons nærmeste stolpe.

Selv om begge lag trykket på for å finne kampens andre scoring, så ville det seg ikke. Dermed var det Jürgen Klopp og laget fra Merseyside som kunne smil bredest etter de første 45 minuttene. Liverpool ledet 1-0.

LES OGSÅ: - United-styret gi Solskjær full støtte

Sí señor

Var det Wolves som startet best i første omgang, var det Liverpool som startet best i andre. Adama Traoré gikk seg i trøbbel foran egen boks, og Salah så ut til å utnytte det. Han vant ballen og hamret til, men Rui Patricio fikk klasket unna.

Jiménez var farlig frempå i den første omgangen, og i det 51. minutt så skulle den mexicanske stjerneangriperen virkelig vise seg frem nok en gang foran motstanderens mål.

Først bidro han i oppspillsfasen, og spilte ut til Traoré som suste ned langs linja. Spanjolen la inn foran mål der Jiménez ventet, og han stanget inn utligningen for Nuno Espírito Santos mannskap.

Liverpool burde ha gjentatt ledelsen i det 60. minutt da Minaminos skudd ble blokkert, og falt rett til Roberto Firmino. Med en utslått Rui Patricio i Wolves-målet burde brasilianeren hatt en enkel jobb med å sette 2-1.

Istedenfor maktet den brasilianske stjerneangriperen å sette ballen rett på den portugisiske keeperen, og dermed ebbet forsøket ut i intet for Jürgen Klopps mannskap.

Wolves trykket virkelig på for å finne ledermålet, og etter et nytt fantastisk angrep i det 65. minutt var det Traoré som fikk muligheten på sin høyrekant. Kun en vanvittig redning av Alisson stoppet spanjolen.

Duoen Traore-Jiménez fortsatte å true Liverpool, og i det 68. minutt var det spanjolen som spilte igjennom mexicaneren. En ny god redning holdt Liverpool inne i kampen på Molineux.

Salah hadde lenge vært usynlig, men i det 70. minutt vant Liverpool ballen høyt, og Henderson spilte fri egypteren. Han suste mot mål og hamret til etter å ha passert et par Wolves-forsvarere. Ballen suste utenfor mål.

Wolves trykket på for å finne vinnermålet, men ved flere anledninger sløste Traoré vekk muligheten da hjemmelaget kom på kontring mot Liverpool, som også sendte mange spillere i angrep mot slutten av oppgjøret.

Med drøye ti minutter igjen av kampen så trodde nok de aller fleste at Firmino skulle sende Liverpool i føringen da han driblet seg vei gjennom Wolves-boksen. Kun en ellevill redning av Rui Patricio stoppet brasilianeren.

Men minuttet etter så kunne den portugisiske keeperen gjøre lite da Salah og Henderson kombinerte før sistnevnte la ballen igjen til Firmino. Han hamret til, og Liverpool kunne juble for 2-1.

Scoringen skulle bli kampens siste, og Liverpools voldsomme rekke med ubeseirede kamper i Premier League strekker seg dermed til 40. Jürgen Klopps mannskap vant 2-1 over Wolves.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag