RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roberto redningsmann

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Det dummeste du kan gjøre når du spiller mot Roberto Luongo, er å skyte for mye.

Vancouver Canucks topper den ultrajevne Northwest Division i NHL etter seier 3-1 over San Jose Sharks natt til mandag. Det kanadiske laget har først og fremst én mann å takke: Roberto Luongo.

Reddet 38 skudd
Canucks-målvakten reddet 11 skudd i første periode og 21 skudd i andre periode, før forsvaret foran ham begynte å hjelpe til. I den siste perioden fikk han bare seks skudd på seg.

Den eneste som klarte å overliste Luongo, var Joe Pavelski, som ga Sharks ledelsen 1-0 tidlig i andre periode.

Taylor Pyatt og Daniel Sedin scoret også hver sin gang i midtperioden, noe som sørget for 2-1-ledelse før tredje og siste periode. Brendan Morrison fastsatte sluttresultatet til 3-1 da han satte pucken inn i tomt bur ti sekunder før slutt.

- De kastet alt de hadde på nettet, men det får meg av og til inn i rytmen og gir meg selvtillit, forklarte Luongo etter at han hadde reddet 38 av 39 skudd og sikret Canucks to svært viktige poeng.

På topp
Nå ligger Vancouver på tredjeplass i NHLs vestre avdeling, takket være at laget topper Northwest Division. Men det er bare sju poengs avstand til bunnlaget i Northwest, Edmonton Oilers. Det er med andre ord kort vei til en plass utenfor sluttspillet.

Dette var for øvrig den 13. kampen på rad hvor Canucks har fått flere skudd på seg enn de har klart å fyre av selv. Mye takket være Luongo har de likevel vunnet 10 av disse 13 kampene.

- Det virker som at jo flere skudd vi slipper til, jo flere seirer får vi, smiler Luongo.

- Han holdt dem inne i kampen, konstaterte Sharks-kaptein Patrick Marleau. Det er et sitat vi kan ta vare på, og sannsynligvis bruke igjen neste gang Roberto Luongo spiller. Vi får bare bytte ut navnet på spilleren som sier det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere