*Nettavisen* Sport.

Robinson-ekspedisjonen

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Flytter til Italia og endrer treningsopplegget for å oppfylle proffdrømmen.

12.04.12 13:18

I forbindelse med Sykkel-VM i København fikk Vegard Robinson Bugge beskjeden han allerede hadde begynt å innstille seg på.

Proffdrømmen ble nemlig bare med drømmen. Direktørene i Quick Step-systemet kunne rett og slett ikke la sjansen til å signere ryttere som Levi Leipheimer, Peter og Martin Velits og Tony Martin gå fra seg - når den først dukket opp.

Dermed la de talentsatsingen som blant annet skulle sende nok en nordmann ut i profflivet, foreløpig på is.

- Jeg snakket med dem i forbindelse med VM og fikk beskjed om at de ikke hadde noe tilbud til meg. Det er mange av årets Quick Step-ryttere som heller ikke fikk fornyet avtalene sine, sier Vegard Robinson Bugge til procycling.no.

Spesiell sykkelhøst
Han innrømmer at omstendighetene i den internasjonale sykkelverdenen har vært spesielle denne sesongen.

- HTC-laget og Leopard-Trek ble lagt ned, mens Omega Pharma og Quick Step slo seg sammen. Det har ført til at en rekke gode ryttere har slitt med å få kontrakt. Det har rett og slett vært mangel på ledige plasser i de store lagene.

- Jeg forstår jo godt at de slår til når en rytter som Tony Martin blir ledig på markedet, legger han til.

- Ikke skadelig
For vestfoldingen er det ingen krise å tilbringe ett år til i Gino Van Oudenhoves rekker. Neste års Joker Merida teller 14 mann, og i perioder vil laget kjøre dobbelt program.

Robinson Bugge trer ut av de yngres rekker i 2012 (han fyller 22 år den 7. desember) og er fast bestemt på å kjempe til seg oppmerksomheten fra lag i WorldTouren også neste sesong.

- Hvordan ser du på nok et år i Joker Merida?

- Jeg tror ikke det er skadelig for meg i det hele tatt. Jeg var nok litt på vippen i forhold til om det var lurt for meg å dra ut eller vente et år til. Nå er jeg nødt til å utnytte neste sesong maksimalt. Selv om jeg ikke fikk noen kontrakt, har jeg i hvert fall en fot innenfor Quick Step-systemet. De kjenner til meg som rytter og det er et viktig moment å ta med seg videre.

Flytter til Italia
I slutten av måneden slutter han seg til den stadig voksende norske kontingenten i Lucca, nord i Italia.

Her skal han trene sammen med blant andre Øystein og Vegard Stake Laengen, og lagkamerat Adrian Gjølberg. Målet er selvsagt å skaffe seg optimale treningsforhold og forberedelser til den nye sykkelsesongen.

- Jeg starter sesongen med en klar målsetting om å bli proff i 2013, men for å klare det er jeg nødt til å vinne sykkelløp. Jeg har ennå ikke vunnet min første internasjonale seier, så det er jeg nødt til å endre på.

- Hvordan skal du gjøre det?

- Jeg kommer blant annet til å trene mer spesifikt på spurt. Det er ofte der sykkelritt avsluttes. Jeg kommer til nok aldri til å vinne en massespurt, men i en gruppe på rundt 15 ryttere bør jeg ha en god nok avslutning til å hevde meg, mener Robinson Bugge.

Samling med Joker Merida
Han deltar i disse dager på samling med Joker Merida i Oslo. Her har han blant annet fått positivt og negativ tilbakemelding fra lagkameratene sine.

Momentene de peker på er han fast bestemt på å forbedre foran neste sesong.

- Jeg fikk blant annet høre at jeg enten er veldig på eller helt av. Når jeg er skikkelig skjerpet, gjorde jeg gode vurderinger. Men innimellom sovner jeg litt. Jeg er nok nødt til å finne en mellomting som gjør at jeg presterer jevnere, mener han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

De siste to sesongene blir for husket for det som kunne ha blitt. Både under U23-Flandern (ødelagt sko) og i VM i Geelong (kjedet hoppet av foran spurten), var det småting som gikk galt for vestfoldingen.

- Uflaks eller selvforskyldt?

- Det er uflaks at det skjer, men jeg er nok ikke helt uten skyld selv, heller. Jeg har i hvert fall lært. Nå har jeg alltid med meg ekstra sko i følgebilen, forteller han.

Stake stakk, Robinson ble
Trolig var det tilfeldigheter som gjorde at det var Vegard Stake Laengen og ikke Robinson Bugge som ble lagets sjette proffeksport siden Edvald Boasson Hagen forlot laget i 2008.

21-åringen er glad på kompisens vegne, og tar det som nok et bevis på at hans egen proffdrøm er like rundt hjørnet.

- Det er veldig motiverende for meg (at Stake Laengen ble proff i Team Type 1). Han er en god kamerat av meg, og jeg føler ikke at jeg er så langt bak ham i utviklingen. Da er det ikke umulig for meg å klare det samme, mener Robinson Bugge.

Joker Merida i 2012:
Reidar Borgersen (Elite)
Vegard Breen (U23)
Audun Brekke Fløtten (U23)
Sondre Gjerdevik Sørtveit (Elite)
Adrian Gjølberg (Elite)
Eirik Kasa Jarlseth (U23)
Christer Jensen (U23)
Mats Lohne (U23)
Christer Rake (Elite)
Stian Remme (Elite)
Vegard Robinson Bugge (Elite)
Kristoffer Skjerping (U23)
Daniel Slåtto Gomnes (U23)
Svein Erik Vold (Elite)

Ut:
Frederik Wilmann (fristilt)
Vegard Stake Laengen (Team Type 1)
Ingar Stokstad (fristilt)

Annonsebilag