RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Robson vil trene England

Sist oppdatert:
West Bromwich-manager Bryan Robson sier søndag at han kan tenke seg å etterfølge Sven-Gøran Eriksson.

- Dersom FA ønsker å snakke med meg, vil jeg vurdere det svært seriøst, sier nåværende manager for Birmingham-klubben West Bromwich, Bryan Robson til Daily Express.

Han mener sjøl at han innehar den rette kredibiliteten for en slik jobb.

Den tidligere landslagskapteinen kaster dermed "hatten i ringen" i løpet om å etterfølge svensken Sven-Gøran Eriksson som landslagssjef.

Robson fikk i sin tid 90 kamper for det engelske landslaget, og scoret 26 mål fra sin midtbaneposisjon. Han føler at hans familiære forhold til FA, kombinert med hans managererfaring han være avgjørende for å få jobben som Englands neste landslagssjef.

- Jeg føler nå at jeg har erfaringen etter ni år som manager i Premier League. Jeg har også fordelen av å ha jobbet sammen med Terry Venables da han satt ved roret.

Opp og ned
Bryan Robson begynte sin managerkarriere for Middlesbrough i mai 1994, og rykket de opp til Premier League i sin første sesong. De rykket rett nok ned igjen i 1997, men greide å komme seg tilbake i øverste divisjon sesongen etter.

Han sa opp jobben i nordøst i desember 2000, og returnerte i managerstolen på Valley Parade i Bradford nesten tre år etter, hvor han så sitt lag rykke ned til det som er den tredje øverste divisjonen i England. Han fikk dermed ikke fornyet tillit hos Bradford, men West Bromwich ville likevel satse på ham i november 2004.

Det skulle vise seg å være et lykketreff. I sin første sesong rykket han opp med Birmingham-laget, og i sin andre sesong maktet han nesten mirakuløst å holde dumpekandidaten i Premier League foran lag som Crystal Palace og Southampton- til fornyet kontrakt i Premier League.

Kanskje ikke den aller mest merriterte CVen på de britiske øyer, men Robson har sterke navn på referanselista.

- Jeg vet at Sven har nevnt meg som arvtaker - og jeg er overbevist om at også Sir Alex Ferguson vil bidra med sin referanse.

Redkanpp føler seg truffet
Ifølge Sunday Express har Portsmouths manager Harry Redknapp, gått til angrep på Sven-Gøran Eriksson, og hans beskyldninger om at flere managere i Premier League mottar penger under bordet i forbindelse med spilleroverganger.

- Om han har noe å si, så la ham komme med det, er budskapet fra Redknapp, og fortsetter:

- Ellers bør han bare holde kjeft. Jeg er den første som ønsker en etterforskning av disse påstandene velkommen, slik at vi får trukket for gardinene rundt dette en gang for alle, sier Harry Redknapp, som åpenbart føler seg en smule truffet.

Portsmouth har som kjent fått tilført frisk kapital like før jul, og er det Premier League-laget som har handlet flest spillere i det internasjonale overgangsvinduet nå i januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere