RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rochette og Majdic fikk pris

Vancouver (NTB-DPA): Joannie Rochette og Petra Majdic ble lørdag tildelt den prestisjetunge Terry Fox-prisen for å ha vist inspirerende mot i OL.

Canadiske Rochette stilte opp og vant bronse i kunstløp bare noen dager etter at moren hennes døde plutselig av hjertesvikt.

Slovenske Majdic brøt smertegrensen da hun etter å ha brukket fire ribbein under oppvarmingen stilte opp i langrennssprinten og kjempet seg inn til bronse.

Terry Fox-prisen er oppkalt etter en ung gutt som etter å ha måttet amputere det ene beinet la ut på «håpets maraton» for å løpe tvers over Canada til inntekt for kreftforskning.

Fox døde året etter, i 1981, men siden den tid er en halv milliard dollar samlet inn i hans navn. Prisen som bærer hans navn gis til utøvere som viser samme type mot og besluttsomhet.

I år besluttet juryen å gi prisen til en OL-utøver, siden Fox selv var fra British Columbia. Egentlig skulle den gått til én utøver, men det ble for vanskelig å velge mellom Rochette og Majdic. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere