*Nettavisen* Sport.

Roddick hodestups ut av Wimbledon

Foto: PA Photos/Scanpix

Mens Maria Sjarapova også fikk det tøft.

Amerikanske Andy Roddick er ute av årets Wimbledon. Det ble klart i tredjerundekampen mot spanske Feliciano Lopez fredag.

Det hjalp dermed lite at 28-åringen sto med seier i de sju siste møtene med spanjolen. Siste seier kom så sent som for noen uker siden i Queens Club-turneringen.

Nummer 44 i verden
Lopez, som virkelig hadde finstilt serven i denne kampen, vant de to første sette på tie break med sifrene 6-7 (2-7) og 6-7 (2-7).

I det tredje settet ble det 6-4 til mannen som er rangert som nummer 44 i verden og dermed møter han vinneren av møtet mellom Gaël Monfilis og Lukasz Kubot i neste runde.

Spanjolen har tidligere kommet så langt som til kvartfinalen i den prestisjetunge gressturneringen. Det har skjedd ved to anledninger.

Roddick på sin side har tre Wimbledon-finaler bak seg, men har tapt alle for sveitsiske Roger Federer. I 2009 utkjempet de to en smått legendarisk finaleduell.

Presset Sjarapova
I kvinneklassen fikk Maria Sjarapova trøbbel mot hjemmehåpet Laura Robson og ble kraftig presset av den australskfødte jenta.

Den femteseedete russeren virket svært så utilpass ute på gresset, når publikum begynte å ane at en sensasjon var i gjerdet.

Sjarapova vant likevel det første settet på tie break med 7-6 (7-4). I neste settet hevet den 1.88 meter høye jenta seg betraktelig og sikret seieren med 6-3.

Oppgjøret var ferdigspilt etter en time og 48 minutter.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.