Roddick sendte Safin hjem

Foto: AFP/Torsten Blackwood (Scanpix)

- Å nei, ikke meg, tenkte Andy Roddick da han så trekningen av 3. runde i Australian Open. Det var det ingen grunn til.

19.01.07 22:28

Med settsifrene 7-6, 2-6, 6-4, 7-6 over Marat Safin, viste amerikaneren at han blir å regne i kampen om seieren i den australske tropevarmen.

- Å nei, ikke meg
Safin vant Australian Open i 2005, og Roddick visste at det ville bli en tøff match.

- Da jeg så trekningen av 3. runde visste jeg at det ville bli vanskelig. Forrige gang Safin var her gikk han helt til topps, og jeg visste at jeg måtte spille bra for å ikke ryke ut av turneringen, sa Roddick til eurosport.

- Å nei, ikke meg, var det første jeg tenkte, medgir amerikaneren.

Irritert russer
Roddick tok det første settet på tiebreak (7-2), men Safin slo tilbake og vant det andre settet relativt komfortabelt. I det tredje settet brøt Roddick Safins serve med en heldig nettkant, og styrte inn til 6-4.

Det fjerde settet ble utsatt grunnet en regnskur, og taket på Rod Laver ble lukket mens man ventet på at banen skulle tørke. Da arrangøren gjorde klar til fjerde sett, var derimot Safin sterkt uenig. Russeren mente at banen ikke var tørr nok, og pådro seg en advarsel i diskursen med dommere og turneringsstab.

Foto: AFP/Paul Crock

Diskusjonen fortsatte utover settet, og selv om Safin reddet tre breakballer på 4-4, fant russeren ikke tilbake rytmen etter regnpausen. Roddick vant tiebreaket, og tok seg dermed til 4. runde på bekostning av den russiske bjørnen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag