*Nettavisen* Sport.

Roddick tapte mot jente

Foto: AP/Scanpix

Det er ett tap Andy Roddick ikke helt glemmer.

Andy Roddick har vunnet en Grand Slam-tittel, vært nummer 1 på tennisrankingen og opplevd mye annet stort på tennisbanen.

Men det er ett tap på tennisbanen Roddick ikke blir ferdig med. Til dels fordi motstanderen hans i den aktuelle kampen benytter hver sjanse til å minne han på det.

- Aldri fred
Tapet Roddick ikke liker å måtte leve med kom mot landskvinnen Serena Williams. Og nettopp der ligger irritasjonen, landsKVINNE. Jovisst er det surt å tape semifinaler og finaler i store turneringer.

Men å tape mot ei jente? Og deretter ha henne mase om det hver gang dere treffes? Nei, ingenting er nok verre enn det.

Og når Serena Williams legger ut «nyheten» om denne kampen på sin egen hjemmeside , da er det ekstra sårt for en ærekjær Roddick.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hun maser alltid om den kampen, hun gir meg aldri fred. Bare spør henne om kampen, sier Roddick under Australian Open, ifølge Reuters.

- Men hun nekter å gi meg omkamp. Jeg så henne i går og hun gikk ut på banen og begynte å le fordi hun visste at jeg hadde sett det, fortsetter 26-åringen.

Sterk dame
Men det er ikke nå nylig kampen fant sted. Nei, det sagnomsuste oppgjøret foregikk da Roddick og Williams var barn. Roddick på sin side har en helt naturlig forklaring på tapet.

- Da vi var ti år gamle var jeg så liten at jeg måtte bokstavelig talt løpe rundt i dusjen for å bli våt. Hun, derimot, trente benkpress med trucker på den tiden, forklarer Roddick. Han legger ikke skjul på at Serena lykkes med å tirre Roddicks temperament.

- Når hun har mulighet til det prøver hun å gå meg på nervene og hun klarer det med stor suksess.

For det er ingen tvil om at seieren over Roddick henger høyt for den yngste Williams-søsteren.

- Uansett hvor mange Wimbledon-titler hun har, spør henne og hun vil svare at seieren over Andy Roddick er hennes beste kamp, sier Roddick.

- Det hun glemmer å si er at kampen var i 1993.

Har slått Pete Sampras
Men tro ikke at Roddick er redd for å ta revansje. Han vil mer enn gjerne ta en ny kamp mot Serena.

- Ja, det vil jeg gjerne gjøre. I går satt vi sammen i fem minutter og hun gikk gjennom indirekte seirer, forteller Roddick. Serena Williams tullet at seieren over Roddick betyr at hun har slått alle som han har slått.

- Hun var ganske oppgira og spesielt da jeg fortalte at jeg har slått Pete Sampras.

Uenig om resultat
Roddick betviler også Williams troverdighet når det kommer til hva resultatet i kampen faktisk var. Serena hevder hun knuste sin mannlige konkurrent 6-1, men Roddick mener det var mye jevnere.

- Resultatet blir tydeligvis stadig bedre for henne. Hun lar ikke sannheten stå i veien for en god historie. Jeg tror nok resultatet faktisk var 6-4.

Roddick som er klar for kvartfinalen i Australian Open, innrømmer at han ikke var modig nok til å utfordre storesøster Williams, Venus.

- Hun var altfor god. Jeg kunne ikke engang være på samme bane som henne, erkjenner Roddick.

Stolt
Roddick og søstrene Williams trente på samme sted i flere år i Florida. Tennisstjernen sier han er glad for å se suksessen søstrene har oppnådd.

- Det er godt å se at de lykkes. I en tre år hadde vi tre baner i Florida og det var meg, Serena og Venus. Vi brukte mange timer sammen, hvor vi bare spilte tennis. Vi har alle gjort det ganske bra og alle vi tre har vært nummer 1 på rankingen og det er jo ganske kult, skryter Roddick.

- Jeg er bare glad for at de har gjort det bra, de er flotte jenter, avslutter Roddick.

Så spørs det om en ny Grand Slam-tittel eller revansje mot Serena henger høyest. Akkurat nå er det nok Australian Open som teller mest for Roddick.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag