Gå til sidens hovedinnhold

Rodrigo hylles etter genistrek: - Brasiliansk briljans

Et genialt overhopp fra Rodrigo stjal overskriftene da Leeds og Newcastle delte poengene på St. James Park fredag kveld.

NEWCASTLE-LEEDS 1-1 (1-1):

Kampen var bare 13 minutter gammel da hendelsen oppsto. Raphinha slo knallhardt inn i Newcastle-boksen, der Rodrigo ventet. Istedenfor å stoppe ballen og skyte selv, valgte spanjolen - på meget smart vis - å hoppe over ballen. Det satte Newcastle-keeper Karl Darlow ut av spill, og sekunder senere sto det 1-0 til Leeds.

- Brasiliansk briljans, skrev Sky Sports etter målet.

- Rodrigo fortjener en målgivende for det, skrev Goal.

- Han gjør en smart inngripen som gjør at ballen går i lengste hjørne, sa Erik Huseklepp i TV 2-studioet.

- Rodrigo beveger seg enormt bra. Det er nok til at Darlow ikke henger med, sa Erik Thorstvedt.

Les også: Diallo senket gamleklubben Metz med to mål

Ny vakker scoring

Matt Ritchie var bare centimetere unna å utligne etter 35 minutter, men den hurtige kanten smalt ballen i stolpen fra 22-23 meter.

Men scoringen skulle Newcastle få før pause. Joelinton fant Allain Saint-Maximin, som dro av tre Leeds-spillere før han skjøt der han kom fra. Illan Meslier var sjanseløs på forsøket fra landsmannen, som scoret sitt andre mål for sesongen.

- Dette er kunst. Det er mange Leeds-spillere i veien, også klarer han å få ballen i mål. For en spiller. Han er umulig å stoppe, sa Huseklepp.

Les også: Guardiola slår knallhard tilbake etter sterke reaksjoner: - Jeg kommer ikke til å beklage

Enorm trippelmulighet

Tre minutter på overtid var det smått utrolig at det ikke sto 2-1 til Leeds. Først var det Raphinha som var helt alene med Darlow, men han ble nølende og klarte ikke avslutte når han hadde sjansen. Dermed gikk skuddet i en oppofrende Jamaal Lascelles.

Så fikk Daniel James skutt fra åtte meter, men også det skuddet gikk i blokka. På bakerste stolpe skulle Junior Firpo bare sette ballen i mål, men han blåste ballen nærmere ti meter over mål. Sekunder etter var den første omgangen over.

- For et heseblesende kjør på St. James Park. Et fyrverkeri av en fotballkamp så langt, sa TV 2s Jan-Henrik Børslid etter de første 45 minuttene.

- Den første omgangen har vært helt syk, supplerte Erik Thorstvedt.

- Jeg kan ikke huske å ha sett en slik omgang tidligere, sa Huseklepp.

Les også: Branns sportssjef snakker ut: - Det har vært ekstremt

Fortsatt ikke vunnet

Den andre omgangen var langt roligere. Saint-Maximin hadde en bra mulighet fem-seks minutter før slutt, men skuddet fra 16 meter ble kontant stoppet av Meslier.

Dermed endte kampen 1-1.

Begge lag har fortsatt til gode å vinne denne sesongen - Leeds står med tre poeng på fem kamper etter tre uavgjorte og to tap, mens Newcastle har poenget mindre etter to uavgjorte og tre tap.

Kristoffer Klaesson satt hele kampen på benken for Leeds. Han har fortsatt til gode å debutere for A-laget til den tradisjonsrike klubben.