RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rodriguez' herlige revansj

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Denne spanjolen gir aldri opp.

Joaquin Rodriguez (Katjusja) slo kraftig tilbake og vant monumentklassikeren Il Lombardia under svært krevende forhold.

Spanjolens favorittstempel var noe svekket etter Vuelta a España-nederlaget og den påfølgende VM-skuffelsen. Det toppet seg med at han ble parkert av landsmann og rival Alberto Contador i oppkjøringsrittet Milano-Torino tirsdag.

Men Rodriguez har ikke gitt opp tross den nedadgående formkurven. Lørdag revansjerte han seg mot slutten av det 251 kilometer lange rittet som startet i sykkelbyen Bergamo (Italia).

- Det er den største seieren i min karriere, sa Rodriguez.

Mot toppen av den siste stigningen for dagen, Villa Vergano, rykket han fra Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff Bank), Vincenzo Nibali (Liquigas) og de andre forhåndsfavorittene.

Historisktriumf
33-åringen fortsatte i et høyt tempo inn mot målbyen Lecco i regnværet.

Bak jaget en gruppe med blant andre Contador, Sergio Henao, Rigoberto Uran (begge Sky), Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) og fjorårsvinner Oliver Zaugg (RadioShack-Nissan).

Men de klarte ikke gjøre noe med Rodriguez som for øvrig ble den første spanjolen til å vinne den italienske klassikeren.

- Det har vært en perfekt sesong for meg. Jeg vant Fleche-Wallonne, ble nummer to i Giro d'Italia og nummer tre i Vuelta a Espana. Etter det gjorde jeg mitt beste for å gjøre meg klar til VM og Il Lombardia, slik at jeg kunne jakte en triumf som dette.

- Jeg følte meg sterk gjennom hele løpet og fikk god støtte fra lagkameratene mine. Villa Vergano passet meg og da jeg så på konkurrentene mine - hvor slitne de var - skjønte jeg at dette var mulig, fortalte Katjusja-rytteren.

Samuel Sanchez ble nummer to. Rigoberto Uran stakk av med den siste podieplassen. Alberto Contador klarte ikke prege avslutningen og trillet inn til niendeplass.

Nordhaug klamret seg fast
Il Lombardia ble en skikkelig manndomsprøve. Dårlig vær gjorde at kun en liten gruppe ryttere skulle kjempe om seieren da feltet ankom Villa Vergano og den avsluttende utforkjøringen til Lecco.

Én av dem som overlevde de fire første stigningene, Valico di Valcava, Colle Brianza, Colma di Sormano og Madonna del Ghisallo, var Lars Petter Nordhaug (Sky).

Det gjorde ikke verdensmester Philippe Gilbert (BMC Racing Team). Belgieren veltet ned fra Colma di Sormano og satt seg rett inn i lagets følgebil. Dermed klarte han ikke bli historisk som den åttende rytter med seier i både VM og Lombardia samme år.

Les også: Gilbert vil bli historisk

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Før finalen fikk Romain Bardet (AG2R), som i utgangspunktet var i ett ellevemannsbrudd, og Kevin de Weert (Omega Pharma-Quick Step) verdifull TV-tid for deres respektive lag.

Lars Petter Nordhaug brukte de siste kreftene i bunnen av Villa Vergano for sine mer klatresterke lagkamerater i Sky. Nordmannen trillet i mål noen minutter bak teten.

Passerte Tour de France-vinneren
For Rodriguez var seieren svært viktig. Spanjolen passerte Bradley Wiggins (Sky) på UCIs world tour-ranking og topper dermed rankinglisten før årets siste world tour-ritt; Tour of Beijing.

Det er lite trolig at noen av de to tar reisen til Kina. Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step), som ligger på tredjeplass, og de andre forfølgerne har ikke mulighet til å true verken Rodriguez eller Wiggins.

- Jeg gikk for to ting og lyktes med begge målene mine. Jeg er utrolig glad for det, oppsummerte Rodriguez.

Her finner du rankingen (ekstern lenke)!

Il Lombardia er som nevnt en av sykkelsportens fem monumentklassikere. De fire andre er: Milan-San Remo, Flanern rundt, Paris–Roubaix og Liège-Bastogne-Liège.

Resultater:
1. Joaquin Rodriguez (Katjusja) 6.36,27
2. Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) samme tid.
3. Rigoberto Uran (Sky Procycling) s.t.
4. Mauro Santambrogio (BMC Racing Team) s.t.
5. Sergio Henao (Sky Procycling) s.t.
6. Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) s.t.
7. Bauke Mollema (Rabobank) s.t.
8. Oliver Zaugg (RadioShack-Nissan) s.t.
9. Alberto Contador (Saxo Bank - Tinkoff Bank) s.t.
10. Fredrik Carl Wilhelm Kessiakoff (Astana) s.t.
(..)
37. Lars Petter Nordhaug (Sky Procycling) +4,07

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere